Vprašanja - Pravice potrošnikovAli ima lahko prodajalec stalno prebivališče v stanovanju po prodaji?

VPRAŠANJE:

Spoštovani, pravkar sem kupila stanovanje - na tem naslovu bom tudi prijavila lastno stalno bivališče. Prodajalec stanovanja pa me je zaprosil, če njegova družina (2 odrasla, 1 otrok) lahko ostane še vedno stalno prijavljena na tem naslovu. Kupili so namreč novo stanovanje, ki bo vseljivo šele čez eno leto, medtem pa bodo stanovanje najeli. Prav zaradi tega ne želijo menjati stalnega bivališča, saj bi tako morali zamenjati tudi osebne dokumente. Zanima pa me, kaj to pomeni za mene, kaj vse lahko to "potegne" za seboj? Bojim se namreč, da bi to za mene lahko pomenilo dodatne stroške ali pa kakšne druge probleme.

(Sonja)


ODGOVOR:

Ali ima nekdanji lastnik prijavljeno stalno prebivališče na vašem naslovu ali ne, ne vpliva na vaša lastninsko pravna razmerja. Zaradi tega ni možnosti, da bi kdajkoli uveljavljal kakršnokoli lastninsko pravico. Sicer o prijavi prebivališča govori Zakon o prijavi prebivališča, ki pravi, da mora posameznik prijaviti pristojnemu organu spremembo stalnega prebivališča, kadar se v nekem kraju stalno naseli ali spremeni naslov stanovanja. Odjaviti se mora v primeru, da se stalno odseli z območja naše države.

 

17.01.2004 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog