Novice - Nepremičninski trg

Oglasno besedilo

Naprodaj biser Jadrana – Vila opereta v Opatiji

Objavljeno dne 21.03.2023

V središču obmorskega letovišča Opatija se na ekskluzivni lokaciji le pet minut hoje od obale nahaja spomeniško zaščitena Vila Operetta v slogu historicizma. Vila, za katero se do vključno 6. aprila 2023 zbirajo zavezujoče ponudbe za nakup, je odlična investicijska priložnost za dopolnitev turistične in gostinske ponudbe Opatije, bisera Jadrana, ki je ena najbolj želenih turističnih destinacij na Jadranu.

                                                        

Vilo z zgodovinskim pridihom in prefinjeno arhitekturo sestavlja šest etaž. Klet in pritličje sta trenutno namenjeni poslovni rabi, ostale etaže so stanovanjske. Večji del kletne etaže je zaradi konfiguracije terena vkopane, del je v nivoju terena.

Pritlična etaža je dostopna po glavnem stopnišču z južne strani in preko glavnega vhoda na severni strani objekta. Osrednji prostor sestavljajo dvorana, ki v višino sega čez 3 etaže, z galerijami in stranski prostori. Klet in pritlična etaža sta bili pred leti v celoti restavrirani. Takrat je bil objekt zasnovan kot nakupovalno središče (K+P) z manjšimi butičnimi trgovinami. Trgovski center je bil odprt med letoma 2004 in 2007, od takrat naprej je stavba prazna.

Stanovanjski del ima ločen vhod iz vzhodne strani in lastno stopnišče. Skupaj obsega 12 stanovanjskih enot, ki so potrebne temeljite obnove.

Vila se nahaja na območju s prevladujočo stanovanjsko rabo (oznaka M1) in z možnostjo dodatne gradnje (M1.1 - dovoljena gradnja stanovanjskih, poslovno-stanovanjskih, večstanovanjskih, javnih in družbenih objektov ter hotela), kar bodočemu lastniku ponuja ogromno možnosti za dobičkonosen razvoj.

Zahodno od stavbe je občinsko plačljivo parkirišče, katerega ima občina namen v celoti porušiti in graditi nov garažni objekt (kot javno-zasebno partnerstvo), zato se investitorju ponuja možnost tržnega razvoja vile skupaj z garažno hišo.

Vabilo k oddaji zavezujočih ponudb >>

Naročnik oglasa:
SDH, d.d.

Mala ulica 5
1000 Ljubljana
Kontaktna številka:  +386 40 977 235 Edo Bečić
Elektronski naslov: [email protected]

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog