Novice - Urejanje

novica

Podeljene nagrade za najboljše dosežke pri oblikovanju pohištva

Objavljeno dne 15.11.2011
Na pohištvenem sejmu Ambienti, ki je potekal od 8. do 13. novembra so podelili nagrade in priznanja za najboljše kreativne dosežke s področja oblikovanja Najboljših deset – Top Ten in druge. Najvišje priznanje med deseterico je tokrat prejela stenska omara – regal iz masivnega lesa Istra oblikovalca Tonija Kancilije in proizvajalca Mitje Bolčič, Mizarstvo Bolčič.
 
Mednarodno komisijo Top 10, Deset najboljših – Doris Köfer, Avstrija, Marco Marangone, Italija, Marijan Orešić, Hrvaška, Vladimir Pezdirc, Slovenija, Jure Miklavc, Slovenija –, katere predsednik je prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana, so pri presojanju kakovosti oblikovanja razstavljenega pohištva vodila naslednja merila: enostavne, uporabnikom prijazne in do okolja odgovorne rešitve, čut za socialne, okoljske in funkcionalne probleme pri oblikovanju izdelkov, tehnološke in estetske novosti, katere nove možnosti izdelki odpirajo. »Izbrani uporabni predmeti izboljšujejo celo vrsto funkcionalnih problemov iz vsakdanjega življenja in jih odlikuje tudi skrb za čim popolnejšo in natančnejšo izvedbo. Najvišje priznanje je dala tistemu izdelku, ki ima največjo prepričevalno moč, ko daje jasno in nedvoumno sporočilo o tem, v katero smer se naj pohištvo razvija in kakšna je njegova prihodnost,« je utemeljil prof. Koželj.
 
Istra, stenska omara iz masivnega lesa»Najboljše oblikovani in izvedeni izdelek Istra – stenska omara iz masivnega lesa, dokazuje, da predstavlja les za oblikovalca neizmeren vir navdiha. Les lahko uporabljamo v najrazličnejših kombinacijah in oblikah, organskih in geometričnih, pa venomer pridejo do izraza njegove naravne lastnosti. Les je oblikovalec uporabil tako, da je ostal živ, organski del narave, v katerem je ostal zapis življenja, v svoji neposredni in dosledno izpeljani uporabni obliki, brez nepotrebnih dodatkov in okrasja,« piše v obrazložitvi komisije Top 10.
 
Nagrade Deset najboljših (Top 10) so na 22. Ambientu Ljubljana – sejmu pohištva prejeli:
 
  • Donar d.o.o., za stol Sayl, katerega avtor je Yves Behar ;
  • Mizarstvo Bolčič, za regal Istra, avtorja Tonija Kancilije ;
  • Mizarstvo Bolčič, za mizo Privid, avtorja Tonija Kancilije ;
  • Pohištvo Potočnik, za kuhinjo Domino, avtorja Julijana Krapeža ;
  • SVEA lesna industrija, d.d., za kuhinjski program Morea, avtorja Darka Šurina ;
  • Maremico d.o.o., za vodno vzmetnico Aquaspring, avtorja Emila in Valentina Marinška ;
  • Kolpa d.d., Metlika, za izdelek Flat Form, avtorja Dejana Kosa ;
  • TEM Čatež d.o.o., za družino stikal Pure, avtorja Boruta Dvornika ;
  • Tapetništvo Novak, za konjiček Googy, avtorice Nine Mihovec ;
  • Brest pohištvo d.o.o., za multifunkcionalni program Altera, avtorja Mateja Veluščka .
Altera pohištvo 
Multifunkcijski program Altera

Multifunkcionalni program Altera je tudi dobitnik Zlate plakete revije Naš dom za pohištvo slovenskega proizvajalca, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje:
 
Na otvoritvi so podelili študentki arhitekture Manji Bergant še nagrado za najbolj inovativno arhitekturno rešitev stanovanja za mlado družino pri projektu Arhitekturni dialog, ki letos že četrto leto poteka v sodelovanju Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, priloge Deloindom časopisov Delo in Slovenske novice, ter Gospodarskega razstavišča.

Fotografije: Gospodarsko razstavišče.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog