Novice - Raziskave

SURS: cene rabljenih stanovanj in hiš, 2. četrtletje 2011

Objavljeno dne 29.08.2011
Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji so se v drugem četrtletju 2011 glede na predhodno četrtletje znižale za 0,9 %. Najizraziteje so se znižale cene rabljenih družinskih hiš, in sicer za 4,3 %, in tako skoraj v celoti izničile rast cen hiš iz predhodnega, prvega četrtletja 2011.

Cene rabljenih stanovanj so bile višje povprečno za 0,5 %; zunaj Ljubljane se niso spremenile, v Ljubljani pa so se nekoliko zvišale (za 1,0 %). Obseg prometa z rabljenimi stanovanji je upadel drugo četrtletje zapored, predvsem zaradi zmanjšanja števila transakcij zunaj Ljubljane; v Ljubljani pa se je nekoliko povečal.

Na letni ravni so se cene rabljenim stanovanjskim nepremičninam zvišale za 1,4 %, novogradnjam pa za 5,6 %; rabljene stanovanjske nepremičnine so se torej podražile precej manj kot nove. Glede na cene iz drugega četrtletja 2010 so se v enem letu najbolj povišale cene rabljenih stanovanj v Ljubljani (za 5,5 %), cene rabljenih družinskih hiš in cene rabljenih stanovanj zunaj Ljubljane pa so bile enake kot pred enim letom.
Vir: Statistični urad RS, 29.08.2011

Več: http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4118

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog