Vprašanja - Urejanje okoliceKakšno dovoljenje potrebujem za prizidek?

VPRAŠANJE:

Garaži (3,5 m x 5,5 m) bi prizidal (2 m x 5,5 m) vrtne ute za orodje kolesa in kosilnico, spremenil konstrukcijo in videz strehe. Zanima me ali potrebujem kakšno dovoljenje poleg lokacijske informacije. Zanima me tudi bolj podrobno glede teh 70 m2, ali je to celotna površina objekta tloris ali tega katerega dozidavam in če tudi kvadratura strehe vpliva na dokumentacijo?


(miha)


ODGOVOR:

V vašem primeru gre za gradnjo lope - torej enoetažnega in pritličnega objekta namenjenega shranjevanju orodja, vrtne opreme in podobno. Takšen objekt spada pod nezahtevne objekte, ki smejo imeti, bruto površino največ 15 m2 višino najvišje točke največ 4 m, merjeno od najnižje točke objekta, katerega streha je hkrati strop nad prostorom. Za gradnjo takšnega objekta potrebujete enostavno gradbeno dovoljenje, ki ga lahko izpolnite sami in predložite upravni enoti. Omejitve 70 m2 v novi uredbi o vrstah objektov glede na zahtevnost tega določila ni. Objekti se načelno lahko stikajo, vendar morajo biti funkcionalno ločeni. Več o gradnji enostavnih objektov si lahko preberete na spodnji povezavi.

28.02.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog