Novice - Agencije in posredniki

Prvi nepremičninski posredniki opravili izpit

Objavljeno dne 22.06.2004

Letos februarja je bil sprejet pravilnik o strokovnem izpitu, licencah in vodenju imenika nepremičninskih posrednikov. Imenovanih je bilo 5 izobraževalnih organizacij, ki opravljajo izobraževanje. Prvi strokovni izpit so kandidati opravljali sredi maja.

Kandidati, ki so opravljali izpit so se soočili s pomanjkanjem časa za izvedbo izobraževanj. Krivda je bila v prepoznem imenovanju organizacij, ki so izvajale izobraževanje. Zato so nekatere organizirale le izobraževanje dopolnilnih vsebin. Cene izobraževanj so različne in se za polni program gibljejo med 140.000 SIT in 210.000 SIT. Cena izobraževanja za dopolnilne vsebine je znašala 60.000 SIT.

Prvega izpitnega roka je se je udeležilo 240 kandidatov od katerih se jih je 90 % pripravljalo preko pooblaščenih organizacij. 170 jih je opravljalo izpit le iz dopolnilnih vsebin kjer so bili 97 % uspešni. Med tistimi, ki so opravljali celoten izpit, je bilo uspešnih dobra polovica. Veliko jih je padlo že na pisnem delu. Kandidati so se pritoževali nad neusklajenostjo komisij in, da niso imele enakih kriterijev. Na Ministrstvu za okolje in prostor so očitke zavrnili, priznavajo pa, da so bile težave z eno izmed komisij. Sicer pa so kandidati na splošno priznali, da je potrebno za izpit poznati veliko podrobnosti.

Povzeto po članku Milke Bizovičar.

Vir: Delo, 22.06.2004
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog