Vprašanja - Investicije
Število ustreznih rezultatov: 80
Stran: 1 2 3
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Stranka v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja? (NN)
V bližini našega bloka se naj bi v bližnji prihodnosti gradil nov večstanovanjski objekt. Ker nismo neposredni mejaši s parcelo na kateri bo ta večstanovanjski objekt stal, vmes je še cesta, ki je svoja parcela in je last investitorja novega objekta, me zanima, v kakšnem primeru smo lahko stranke v postopku za pridobivanje gradbenega dovoljenja. Nov objekt bo stal od naše fasade 11 metrov in bo za 1,5 metra manjši od našega. ... (SLONEP)
Kje najti cenilca, ki bo določil vrednost zemljišča? (marko)
Kje lahko najdem cenilca, ki bi mi ocenil vrednost zemljišča, pod katerim so mineralne surovine? ... (SLONEP)
Kako je s pridobitvijo kredita za pridobivanje energije iz obnovljivih virov? (chiko)
Kakšni so pogojo za pridobitev kredita? Je mogoče pridobiti subvencijo in koliko znaša?... (SLONEP)
Hramba računov za nepremičnine? (A. K)
Ali je res potrebno oz. smo zavezani, da vse pravne osebe (d.o.o.) hranimo račune v zvezi z nepremičninami več kot 10 let? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Ali je v tem trenutku smiselno kupiti stanovanje kot naložbo? (boštjan)
Zanima me, če se v trenutni situaciji sploh splača kupovati stanovanje kot naložbo ali naj z nakupom raje počakam, da se vse skupaj malo umiri? ... (SLONEP)
Nakup parcele in gradnja hiše? (Maja)
Z možem stanujeva v starejši hiši. Mož je redno zaposlen - sama pa sem trenutno (porod) brez dohodkov. V tej hiši se ne počutiva dobro in želiva graditi na novi likaciji. Gotovino imava v delnicah in imava dovolj denarja le za nakup parcele. Zanima me, kakšni so pogoji za pridobitev hipotekarnega kredita za gradnjo oziroma kaj nam svetujete vi. Ali naj prodamo hišo in se preselimo k staršem za obdobje gradnje ali je pametneje vzeti kredit in hišo prodati kasneje. Kakšne so možnosti za subvencije v primeru, da želiva graditi pasivno hišo? Hvala in lep pozdrav!... (SLONEP)
Kako do lastnega stanovanja? (supertata)
Pozdravljeni! Ker poznate stanovanjske razmere in možnosti vam dajem situacijo na vpogled in sprašujem za možnosti: sem 33 letni oče s petletnim otrokom, za katerega je sodno določeno skupno starševstvo. Sem stalno zaposlen v dobro stoječem velikem podjetju. Stalno biv. na območju MOL-a, najemnik tržnega stanovanja (sobe s souporabo kuhinje in kopalnice), višina najemnine 300 € + stroški. Od staršev lahko računam na 6000 € fin. pomoči ob nakupu stanovanja. Ne varčujem v NSVS. Za resevanje stan. vpr. imam privarčevanih okrog 4000 € v vzajemnih skladih. Mesečni dohodki so bili na zadnjem razpisu MOL-a neprofitnih stanovanj pod mejo, da bi padel v skupino B. Stanovanjskega kredita dobim pribl. 50.000 € na 15 oz. 20 let. Do svojega 35. leta in otrokovega odhoda v šolo (sept. 2008) naj bi bil pravno obravnavan kot mlada družina. Kako do svojega stanovanja na območju MOL-a ali okoliških občin za naju z otrokom? Razmišljam tudi o nakupu zemljišča in postavitvi lesene ali montažne hiše (cca 50 m2) v okolici Lj. Kaj menite?... (SLONEP)
Kakšna je donosnost gradnje novih stanovanj? (SF)
Zanima me, kakšni donosi se dosegajo pri gradnjah večstanovanjskih objektov. V mislih imam razmerje med vsemi stroški povezanimi z gradnjo in končno ceno stanovanja, ki jo plača kupec. Še posebej me zanimajo dvo, tro in štiristanovanjski objekti.... (SLONEP)
Kdo ima najbolj ugoden kredit? (bd)
Kateri kreditodajalec ima najbolj ugodno obrestno mero? Lahko tudi primerjalno.... (SLONEP)
Ali si lahko delimo stroške vzdrževanja? (Fanika)
Zanima me, kako je z nujnimi vzdrževalnimi stroški enodružinskega stanovanjskega objekta. Z družino živim v enodružinski hiši, katere solastnik sem do 1/4. Oče in mati v objektu katerega solastnika sta do 1/2 oz. 1/4 ne živita že več let (10). Pomembno je, da imata spalnico in kuhinjo (okrog 2/5) objekta zaklenjeno in za nas nedostopno in neuporabno (nanje gre samo strošek ogrevanja). Pri omembi, da morata prispevati, k stroškom zamenjave strešne kritine, se sklicujeta, češ, da ne živita v objektu, kljub temu, da imata določene prostore zaklenjene in nedostopne. Ali smo dolžni sami trpeti stroške vzdrževanja? ... (SLONEP)
Kdo bi lahko prevzel gradnjo novega poslovnostanovanjskega objekta? (PRIMOŽ D.)
Pozdravljeni, imam dva poslovno stanovanjska objekta (eden III. G.F, v drugem živimo). Ker bi se radi preselili in izgradili nov poslovno stanovanjski objekt (delavnice+stanovanje) iščemo podjetje, katero bi nam uredilo odkup novega zemljišča, vso projektno dokumentacijo in objekt izgradilo na ključ, hkrati pa bi v račun vzelo oba omenjena objekta. Ker smo v časovni stiski (rok selitve v nov objekt je cca.1 leto). Zanima me, je v Sloveniji podjetje, katero bi prevzelo takšen projekt ? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kje poučujejo vlaganje v nepremičnine? (igor)
Lep pozdrav! Rad bi začel z vlaganjem v nepremičnine. Zanima me, ali obstajajo šole, tečaji, posamezniki, ... ki poučujejo/prenašajo znanje, izkušnje s tega področja in kje jih je mogoče najti. Hvala v naprej za odgovor!... (SLONEP)
Nakup nepremičnine? (Ml - Al)
Smo dve družini in želimo kupiti nepremičnino za 24mio sit. Na razpolago imamo 16mio sit. En član je v pokoju in ima minimalno pokojnino, drugi in tretji imajo odtegljaje do 1/2 osebnega dohodka, četrti pa je zaposlen za določen čas. Prodajamo pa še eno nepremičnino in razliko denarja bi potrebovali dokler ne prodamo te nepremičnine. Ali obstaja kakšna varianta, da bi lahko prišli do razlike denarja dokler ne prodamo nepremičnine?LP... (SLONEP)
Hipotekarni kredit? (DUŠAN)
Ali je mogoče pri nas dobiti hipotekarni kredit za nakup nepremičnine z odplačilom glavnice na koncu obdobja (v enem znesku)? Dušan.... (SLONEP)
Kredit LIBOR, EURIBOR, SIOM, TOM? (Peter)
Nabral sem nekaj ponudb različnih bank.... in se lotil prerčunavanja..... pa me zanima ali pravilno razmišljam, ker nisem ekonomist... Podatke o tečajih za 10 let sem našel na http://www.mojdenar.com/BANKE/tecaji_graf.asp?dnevi=3652&primerjaj=EUR&banka=1&submit1=Osve%9Ei&primerjaj=&primerjaj=&primerjaj=&primerjaj=Pa najprej EURO - TOLARNajboljša ponudba EURIBOR + 2.65 = 5,04 EOM 5.32Predvidim inflacijo 2004 - 4%, 2005 - 3%, 2006% - 2%, 2007-2013 - 7%. Seštejem in delim na 10 let... dobim 1.6%letnoSedaj pa prištejem to k najboljši ponudbi in dobim 5.32+1.6=6.92%. Dejanska obrestna mera, bo torej približno takšna?Potem je pa tule še novi LIBORPreračunavanje na EURO in TOLAR....Najboljša ponudba 3.82% EOM 4.08Preračunam inflacijo CHF-EUR in dobim približno 1.1 letnoTorej 4.08 + 1.1 = 5.18pa še na TOLAR 5.18 + 1.6 = 6.34%Podatki o inflacijah so sicer približni in netočni... Zanima me ali je to kar sem računal pravilno ali je to morda popolnoma zgrešeno?... (SLONEP)
Vpliv vstopne in izstopne provizije? (Metka)
Pozdravljeni! Med brskanjem po vzajemnih skladih sem ugotovila, da imajo skladi različne vstopne in izstopne stroške. Kakšen vpliv imajo ti na donosnost skladov? Oziroma kaj je boljše ob predpostavljeni enaki donosnosti sklada, večja vstopna ali izstopna provizija? Hvala!... (SLONEP)
Kdaj tuji skladi? (Hinko)
Pozdravljeni. Vaše strani redno spremljam in se mi zdijo zelo v redu. Zanima me kdaj se bodo pri nas pojavili tuji skladi? Še letos?... (SLONEP)
Posojilo za nakup funkcionalnega zemljišča? (Slavka)
Zanima me, če je po preteku varčevanja v Nacionalni varčevalni shemi možen odkup funkcionalnega zemljišča k obstoječemu zemljišču. (To zemljišče je ob parceli, na kateri stoji hiša). ... (SLONEP)
Rast tečajev delnic? (Mitja)
Zakaj tečaji delnic na dolgi rok naraščajo?... (SLONEP)
Varnost vzajemnih skladov? (Alen)
Kakšna je stopnja varnosti vlaganja v vzajemne sklade?... (SLONEP)
Kaj pomeni "posebni vzajemni sklad"? (Srečko)
Kaj pomeni "posebni" vzajemni sklad"?... (SLONEP)
Vzajemni skladi in borza? (Petra)
Zakaj se z vzajemnimi skladi ne trguje na borzi?... (SLONEP)
Ali lahko podaljšam dobo varčevanja v NSVS? (Tomaž)
Vključil sem se v nacionalno stanovanjsko varčevalno shemo v prvem razpisu na pet let. Zanima me, ali lahko prihranke iz prvega razpisa prenesem v drugi razpis in podaljšam varčevanje do konca drugega razpisa (5 let)?... (SLONEP)
Kako prodati gozd? (PRODAJA GOZDA)
Prosim vas za informacije, kako poteka prodaja gozda. Zanima me, kaj je vse potrebno storiti pred samo prodajo in za postopek prodaje, ter kdo se s temi prodajami sploh ukvarja oz. ali je kdo, ki odkupuje gozdove. Kakšne so tudi cene gozdov. Zanimam se zaradi tega, ker želim prodati gozd (dobra 2 ha) v okolici Litije. ... (SLONEP)
Je smiselno prodati garažo? (meta)
Imam zidano triplex garažo z el. na dobri lokaciji v Ljubljani - Bežigrad, pa me zanima kakšne so trenutno cene ? Zanima me kaj je bolj ekonomično, da se garaža proda sedaj ali da ostane še naprej v moji lasti in jo prodam kasneje, ko bom potrebovala denar. Zaenkrat denarja ne potrebujem, garaža pa je sedaj prazna, ker smo se odselili od tam. Morda je smiselna oddaja?... (SLONEP)
Kdo ima prednost pri nakupu stanovanj iz prve NSVS? (nn)
Zanima me, kdo iz prve nacionalne varčevalne sheme bo imel prednost pri nakupu stanovanja, če se bo za nakup odločilo več varčevalcev kot pa bo ponujenih stanovanj?... (SLONEP)
premostitveni kredit (NN)
Spoštovani, Od 2001 varčujem v NSVS. Z možem in otrokom stanujemo v podnajemniškem stanovanju. Razmišljamo o čimprejšnjem nakupu stanovanja, za kar bi potrebovali pribl. 10-12 milijonov kredita. Zanima me, ali bi svetovali najemati kredit pod pogoji, ki ga danes nudijo banke in ga potem čez tri leta nadomeščati s kreditom iz varčevalne sheme ali bi bilo boljše s finančnega vidika kupiti stanovanje šele čez tri leta, ko bom lahko dobila kredit pod ugodnejšimi pogoji? Najlepša hvala za odgovor! ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog