Novice - Investicije

novica

Leta 2009 nova poslovna stavba na Bavarskem dvoru

Objavljeno dne 15.06.2007

Podjetje Immorent, ki se sicer ukvarja z lizingom, se loteva področja gradbenega investitorstva. V Ljubljani bodo do leta 2009 zgradili poslovni objekt za oddajo »Bavarski dvor – Severna vrata,« v Ankaranu pa naselje hiš, vrstnih hiš in manjših vila blokov.

Podjetje Immorent, ki je v lasti bančne skupine Erste Bank in Sparkassen, je na Slovenskem trgu prisotno od leta 1999. Njegova glavna dejavnost je lizing nepremičnin in premičnin, ukvarjajo pa se tudi z izvedbo gradbenih storitev, razvojem projektov in tudi z investiranjem v gradnjo. Glavne stranke so velika, srednja in tudi majhna podjetja ter javni sektor. Za seboj imajo več odmevnih projektov: Supernova nakupovalna centra v Ljubljani in Kopru, Europark v Mariboru, distribucijski center Palome v Šentilju, distribucijski center Sava Tyres in druga.

Podjetje širi svojo dejavnost tudi na področje investiranja v lastno gradnjo. Letos so pripravili dva projekta, ki jih bodo uresničili do konca leta 2009.

V Ljubljani so kupili 1.450 m2 veliko zemljišče na lokaciji Pražakova 1 v strogem centru Ljubljane. Na zemljišču, kjer sta sedaj parkirišče in stara zgradba, bodo zgradili poslovno stavbo, katere naložbena vrednost bo med 25 in 30 milijoni evrov. Projekt je v začetni fazi, saj trenutno teče natečaj za spremembo zazidalnega načrta. Za zdaj še ni znano, kako velika bo stavba, bo pa namenjena poslovni uporabi, v kleti pa bodo parkirna mesta.

Slika 1: Na mestu stare stavbe, poleg Telekomove stolpnice, bo nova moderna poslovna zgradba

V podjetju ne pričakujejo, da bodo naleteli na morebitne zaplete, saj je Mestna občina Ljubljana izrazila podporo projektu. Gre za področje Bavarskega dvora, ki gradbeno še ni povsem zaključeno, občina pa ima interes, da se to območje dokončno uredi. Investitor obljublja, da bo arhitektura prilagojena okolici objekta. Prve idejne arhitekturne predloge pa pričakujejo sredi poletja. Poslovni prostori bodo namenjeni oddaji, gradnja pa naj bi bila zaključena do konca leta 2009.

Drugi projekt, ki so se ga lotili, je gradnja mondene stanovanjske soseske na Obali. Pod naseljem Hrvatini pri Ankaranu so kupili 24.300 m2 veliko zemljišče, na katerem bodo zgradili 113 stanovanjskih enot v samostojnih hišah, vrstnih hišah in vila blokih. Posebnost naselja bo razmeroma redka pozidava in moderna arhitektura arhitekta Klemena Pavlina.

Slika 2: Se bo moderna arhitektura vklopila v okolje slovenske obale?

Naložbena vrednost projekta znaša 20 milijonov evrov. Cene še niso znane, obljubljajo pa, da ne bodo previsoke. Sosesko bodo gradili v več fazah, prva faza pa naj bi bila zaključena leta 2009.

SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog