Vprašanja - InvesticijeNakup parcele in gradnja hiše?

VPRAŠANJE:

Z možem stanujeva v starejši hiši. Mož je redno zaposlen - sama pa sem trenutno (porod) brez dohodkov. V tej hiši se ne počutiva dobro in želiva graditi na novi likaciji. Gotovino imava v delnicah in imava dovolj denarja le za nakup parcele. Zanima me, kakšni so pogoji za pridobitev hipotekarnega kredita za gradnjo oziroma kaj nam svetujete vi. Ali naj prodamo hišo in se preselimo k staršem za obdobje gradnje ali je pametneje vzeti kredit in hišo prodati kasneje. Kakšne so možnosti za subvencije v primeru, da želiva graditi pasivno hišo? Hvala in lep pozdrav!

(Maja)


ODGOVOR:

Menimo, da bo najbolje, da se obrnete na enega od ponudnikov hipotekarnih kreditov, kajti le-ti se že zelo ugodni.

Glede na dejstvo, da je postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja kar zapleten in lahko tudi dolgotrajen, vam svetujemo, da na trgu pogledate ponudbo novogradenj v npr. 3. gradbeni fazi. Lahko se obrnete tudi na kakšno nepremičninsko agencijo, da vam pomaga pri nakupu nove hiše oz. parcele ter pomaga tudi pri prodaji stare nepremičnine.

Glede na dejstvo, da imate premoženje tudi v delnicah, se lahko pozanimate tudi za najem lombardnega kredita.

 

20.08.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog