Vprašanja - InvesticijeAli je v tem trenutku smiselno kupiti stanovanje kot naložbo?

VPRAŠANJE:

Zanima me, če se v trenutni situaciji sploh splača kupovati stanovanje kot naložbo ali naj z nakupom raje počakam, da se vse skupaj malo umiri?

(boštjan)


ODGOVOR:

Nakup stanovanja kot naložbe je odvisen od številnih dejavnikov, zato vam na vaše vprašanje ne morem enostavno odgovoriti.

Svetujem vam, da redno spremljate raziskave nepremičninskega trga, povzetke člankov in naše analitične članke o nepremičninskem trgu in si tako sami ustvarite sliko o tem, kaj se na trgu dogaja in kako je z naložbenimi nakupi stanovanj, predvsem ali je sedaj pravi trenutek za kaj takega ali ne.

Spremljajte novice na "Nepremičninski trg" in si preberite članek "Kaj se dogaja na nepremičninskem trgu." Seveda pa spremljajte tudi naše analize cen, ki kažejo, kaj se dogaja s cenami nepremičnin.

05.01.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog