Vprašanja - EU in tujinaPrepis dvorišča na Hrvaškem?

VPRAŠANJE:

Počitniško hišo smo kupili leta 1987 in je bila vpisana v zelmjisšo knjigo. Vpis dvorišča ni bil možen, ker je bilo nacionalizirano. Po denacionalizaciji smo zamudili rok, za vpis v zemljiško knjigo in nas sedaj cčka ta problem. S trenutnim lastnikom ne bo težav, ker smo v dobrih odnosih in če se bo dalo urediti papirje, ne bo kompliciral. Tako da me zanima, ce je sedaj kaka šansa za vpis (aneks k pogodbi ali kaj drugega)? Imate mogoče kak nasvet kako se lotiti problema? Hvala za vas čas in trud.

(Mitja)


ODGOVOR:

Sverujemo vam, da si poiščete strokovno pravno pomoč na Hrvaškem.

21.03.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog