Vprašanja - EU in tujina
Število ustreznih rezultatov: 75
Stran: 1 2 3
Ali je lahko tujec lastnik nepremičnine v Sloveniji? (Kett)
S partnerjem kupujeva stanovanje, za katerega bo partner dobil kredit (z zastavo nepremičnine). Ker je želja partnerja, da sva oba lastnika stanovanja (vsak 1/2) me zanima ali je to možno urediti ker sem hrvaška državljanka? V Sloveniji živim 3 leta in imam urejeno začasno prebivališče, živiva pa v zunajzakonski skupnosti. ... (SLONEP)
Dedovanje nepremičnine na Hrvaškem? (ROBI)
Zanima me, ali lahko dedujem kmetijsko zemljišče na Hrvaškem, ali potrebujem hrvaško državljanstvo oz. gre za vzajemnost med Slovenijo in Hrvaško? ... (SLONEP)
Slovensklo lastništvo na hrvaškem in vpis? (ALEX)
Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Na javni licitaciji sem kupil apartma leta 2003 od MTT Maribor, ki je vpisan v zk hrvaške.  Rad bi uredil prepis na svoje ime. Zanima me, če je izvedljivo. Hvala za odgovor! ... (SLONEP)
Nakup nepremičnine s strani tujca? (goran)
Ali lahko tujec s stalnim prebivališčem v Sloveniji odkupi stanovanje v katerem živi že 30 let. Država je BIH, stanovanje sem dobil od firme na koriščenje od 1982.... (SLONEP)
Davki pri prodaji nepremičnin na Madžarskem ? (davki pri prodaji nepremičnin na M.)
Pozdravljeni, imam nepreničnino, in sicer stanovanjski blok 280 m2 in zemljišče letnik 1968 na Madžarskem in bi ga želel prodati. Kakšni so davki pri prodaji te nepremičnine, ali je potrebno plačati tudi kapitalski dobiček ali kak drug davek? Postopek prodaje nepremičnine na Madžarskem me zanima? lp, Peter V.... (SLONEP)
Prilagajanje EU? (NN)
Pozdravljeni! Zanima me, kakšna so prilagajanja EU v prometu nepremičnin? Razen tega, da je prost trg blaga, kapitala in storitev ter svoboda gibanja delodajalcev ter prepoved diskriminacije? V naprej se vam zahvaljujem za odgovor. Lp, Luka.... (SLONEP)
Spremembe na nepremičninskem trgu po vstopu v EU? (tjaša)
Pozdravljeni! Zanima me do kakšnih sprememb je prišlo, odkar smo vstopili v EU? So bila kakšna prilagajanja EU? Zahvaljujem se vam za odgovore. Lp,Tjaša.... (SLONEP)
Buying a farm in Slovenia? (ghamari)
Dear Sir/ Madam I am looking to find good offer about farm and agricaltural land in Slovenia. Where should I be searching for and how much will be price in avrage. Thanks.... (SLONEP)
Prepis dvorišča na Hrvaškem? (Mitja)
Počitniško hišo smo kupili leta 1987 in je bila vpisana v zelmjisšo knjigo. Vpis dvorišča ni bil možen, ker je bilo nacionalizirano. Po denacionalizaciji smo zamudili rok, za vpis v zemljiško knjigo in nas sedaj cčka ta problem. S trenutnim lastnikom ne bo težav, ker smo v dobrih odnosih in če se bo dalo urediti papirje, ne bo kompliciral. Tako da me zanima, ce je sedaj kaka šansa za vpis (aneks k pogodbi ali kaj drugega)? Imate mogoče kak nasvet kako se lotiti problema? Hvala za vas čas in trud.... (SLONEP)
Nakup nepremičnine na hrvaškem - možnost odprtja podjetja? (Nina)
Pozdravljeni, z možem in prijateljema smo se odločili za nakup hiše na Hrvaškem. Ker smo seznanjeni, da trenutno kot Slovenski državljani nimamo možnosti za vpis v ZK, sem pomislila, ali je mogoče, glede na to, da imam očeta, ki živi na Hrvaškem in je Hrvat po narodnosti, to uporabiti na način, da on to nepremičnino kupi in mi jo nato daruje kot hčerki. Ali bi se potem vsaj jaz lahko potem vpisala v ZK kot lastnica? Če to ni mogoče, mi lahko posredujete podatek koliko potem pride odprtje podjetja na Hrvaškem, da bi se v najslabšem primeru odločili za to, kot pot za pridobitev nepremičnine na Hrvaškem. Se zahvaljujem in pozdravljam, Nina.... (SLONEP)
Lahko državljan Republike Hrvaške kupi nepremičnino v Sloveniji? (Gregor)
Zanima me, če lahko državljan Republike Hrvaške postane lastnik nepremičnine v Sloveniji.... (SLONEP)
Prodaja zemljišča tujce EU (Avstija)? (Meri)
Za prodajo zaidalnega in kmetiskega zemljišča tujcu, kaj moram narediti? Pri agenciji imam objavljen oglas o prodaji zemljišča. Stranko za nakup zemljišča smo pa dobili sami. Zanima me, kaj moram zdaj narediti in do koga naj se obrnem, ker agenciji ne zaupam več.... (SLONEP)
Dedovanje tujca? (MARI)
Kako je z dedovanje avstrijskega državljana v Sloveniji po materi?... (SLONEP)
Katera davčna zakonodaja se upošteva pri prodaji nepremičnine, če jo prodaja tujec? (super)
Slovenski državljan, ki je obenem tudi državljan tuje države in ima tam nepremičnino, ki jo želi prodati. Ali mora v Sloveniji plačati davek na dobiček? Kako se ta davek sploh zaračuna, če so kriterji cenitve in davki tam drugačni?... (SLONEP)
Ali lahko kot slovenski državljan kupim nepremičnino na Kubi? (mojca)
Zanima me, ali lahko kot slovenski državljan kupim nepremičnino na Kubi in kako poteka vpis v zemljiško knjigo, če ni te možnosti na kakšen drug način lahko prideš do nakupa?... (SLONEP)
Kako naj sklenemo darilno pogodbo s tujcem? (Boštjan)
Imam že podpisano darilno pogodbo s Slovencem, ki živi v Nemčiji. Zaradi bolezni ne more v Slovenijo, da bi overili pogodbo. Ali lahko overi pogodbo v Nemčiji in mi po pošti pošlje overjeno pogodbo? Ali moram biti tudi jaz tam prisoten kot obdarjenec? Kje lahko to pogodbo overi? Skratka, kakšen naj bi bil pravilen postopek v mojem primeru, da bi lahko nepremičnino (kmetisko zemljišče)vpisal v zemljiško knjigo. Za nepremičnino mu bom tudi nekaj plačal, pa me še zanima, če je dovolj, da je to vključeno v samo pogodbo, ali je potrebna posebna pogodba. Iskrena hvala za pomoč že vnaprej!!... (SLONEP)
Kakšna je pot do nepremičnine na Hrvaškem? (M)
Spoštovani! Radi bi kupili hišo na hrvaškem otoku Viru. Zanima me, kakšen je najlažji način, da nepremičnine prepišemo nase kot na Slovenca, za katere je zaenkrat to še težje? Ali naj tam odpremo podjetje? Hvala za odgovor!! Lep pozdrav!... (SLONEP)
Ali lahko kupim stanovanje na Hrvaškem? (JERNEJ)
Zanima me, če lahko kupim stanovanje na Hrvaškem oz. če sem sploh lahko lastnik nepremičnine tam?... (SLONEP)
Ali lahko kupi nepremičnino tujec, ki ni niti državlja EU? (Ančka)
Z možem kupujeva novogradnjo - stanovanje- vsak do ene polovice. Mož ni državljan RS niti državljan članice EU. Pri nakupu nepremičnine se zaračuna DDV 8,5%, ki ga plača kupec. Glede na to, da mož ni davčni zavezanec in rezident in dela v tujini, ali lahko dobi plačan DDV nazaj?... (SLONEP)
Ali obstajajo kakšne omejitve pri prodaji nepremičnin podjetjem iz EU? (METKA)
Kakšen je postopek prodaje stanovanjske hiše podjetju iz EU (npr. Španije)?... (SLONEP)
Ali lahko tuje nepremičninske agencije delujejo pri nas? (Berto)
Ali lahko v RS posredujejo nepremičninske agencije iz EU? Če ne, kaj je potrebno storiti za posredovanje le-teh pri nas?... (SLONEP)
Prodaja nepremičnin tujcem v EU? (andro)
Zanima me pod kakšnimi pogoji lahko tujci kupujejo nepremičnine v posameznih državah EU?... (SLONEP)
Gradnja po vstopu v EU? (Matej)
Kaj lahko pričakujem z vstopom Slovenije v EU. Ali se bodo nepremičnine podražile ali pocenile? Kaj bi mi vi svetovali glede gradnje hiše? Ali je bolje, da vso potrebno dokumentacijo (gradbeno, lokacijo dovoljenje...) vložim zdaj? Ali pa naj se počakam (EU). Letos naj bi me stalo cca 900.000,00 SIT za komunalne prispevke itd. Kaj vi menite?... (SLONEP)
Prodaja nepremičnine in Evropska unija (NN)
Zanima me, kako bo z prodajo nepremičninbe npr. v mojem primeru stanovanjske hiše po vstopu v Evropsko unijo.Kdaj jo bo lažje prodati sedaj ali potem, ko bomo vstopili v EU! Hvala Tanja!... (SLONEP)
Vrednotenje nepremičnin po vstopu v EU (NN)
Kako potekalo vrednotenje nepremičnin, ko bo Slovenija postala članica EU oziroma kako bo to potekalo za potrebe novega davka na nepremične?... (SLONEP)
Zakon vzajemnosti - kako preveriti (NN)
Mene zanima kako preveriti zakon vzajemnosti za tuje kupce, konkretno me tudi zanima kaksne pogoje mora izpolnjevati kupec iz tujine, recimo Kanade ali Amerike? V naprej Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Menjava nepremičnine na Hrvaškem (S.L.)
Na Hrvaškem imam nepremičnino. Zamenjala bi jo za nepremičnino v Sloveniji. > Z lastniki smo že dogovorjeni za menjavo. Kakšna je najenostavnejša pot?... (SLONEP)
Lastništvo slovenskih nepremičnin s strani državljanov Hrvaške (K.O.)
Da lli je u Sloveniji dozvoljeno da strani državljanin bude vlasnik nekretnine (zemljišta) u Sloveniji? Ispričavam se što pitanje ne znam postaviti na slovenskom.... (SLONEP)
Darilna pogodba - višina davka za tujce (NN)
Spostovani Hotela bi vedeti kateri so zakoni in tarife za tujcev (drzavljani Srbije in Hrvaske) kod darilne pogodbe. Sedanji lastnik je drzavjnan Slovenije. Kdo placa prehod lastnistva, sedanji lastnik ali naslovljenec darila, in kolika je taksa (stanovanje ima 20 m2 in se nahaja v Kranjski Gori)? Hvala lepa in oprostite zaradi moje slovenscine, ni zelo dobra. Pozdrav, Ivana Janjatovic Putignano.... (SLONEP)
Vlaganja v nepremičnine v Sloveniji (NN)
Imate kakšne podatke o vlaganju v Sloveniji v nepremicnine (celota in po vrstah nalozb).... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog