Vprašanja - Dražbe
Število ustreznih rezultatov: 8
Prodaja polovice hiše na dražbi in posledice zame? (Nina)
Sem lastnica 1/2 hiše, drugo 1/2 hiše pa sta lastnika zastavila pod hipoteko. Njihova polovica hiše se bo prodajala na javni dražbi. Hiša ni razdeljena in po mojem mnenju ni deljiva. Kaj se bo dogajalo z mojo polovico, ker nimam denarja da bi uveljavljala predkupno pravico. ... (SLONEP)
Kako rešiti hišo pred prodajo na javni dražbi? (Reševanje hiše)
Prijateljica je s kreditom postavila hišo. Ker je izgubila službo, ni mogla več plačevati kredita in se je banka usedla na hišo. Ker ni več kreditno sposobna, hiše pa ne želi prodati, jo zanima, na kak način se še da rešiti ta problem. Hiša je že tik pred dražbo. ... (SLONEP)
Poplačilo upnikov v izvršilnem postopku? (ani)
Zanima me, kako je s poplačilom upnikov, če je kupnine manj, kot so terjatve upnikov, ki so pred mano, npr: kupnine je 150.000 €, a terjatev pred mano je 200.000 €. Ali v tem primeru dobim povrnjene vsaj takse in odvetniške stroške? ... (SLONEP)
Koliko časa bo višje sodišče reševalo pritožbo? (Anonimnež)
Meseca oktobra 2009 je bila kupljena hiša na dražbi. Odvzeta je bila zaradi neplačevanja hipotek cca. 15 let. Lastnik se ni pritožil na sklep o odmiku, vendar na sklep o izročitvi oz. ko je bila nepremičnina že plačana. Pritožba je bila poslana na višje sodišče 7.1.2010. Smo mlada družina in smo to hišo kupili z namenom, da se izselimo iz najemniškega stanovanja pod svojo streho. Koliko časa lahko višje sodišče rešuje to pritožbo, glede na to, da je hiša že plačana, lastnik pa ne plačuje nobenih položnic. Mi ga imamo na plečih, med tem pa nam je najemna pogodba že potekla. Obupan sem.... (SLONEP)
Javna dražba in hipoteka? (Martina)
Na javni dražbi želim kupiti nepremičnino, ki je pod hipoteko banke. Ker pa izklicna- prodajna cena verjetno ne bo zadoščala za kritje vseh upnikov, me zanima, če se dolgovi z nepremičnino prenesejo name. ... (SLONEP)
Kako naj kupim nepremičnino na Hrvaškem na licitaciji? (Nedeljko)
Nameravam kupiti nepremičnino na Hrvaškem (sem hrvaški državljan), ki je v lasti slovenske firme. Zanima me, na kaj moram paziti pri licitaciji, kakšne papirje mi morajo predložiti v vpogled, kako je s plačilom...? Hvala in lep pozdrav... (SLONEP)
Najemna pogodba z možnostjo odkupa? (Miran K.)
Po petih letih najem stanovanja, ko bi najemnik izrozil željo po nakupu te nepremičnine vam lastnik, da v podpis Aneks k najemni pogodbi, kateri v enem izmed členov določa, citiram:"Kupnina se poveča za 2.35% obresti za vsako leto najema in je plačljiva v tolarski protivrednosti po srednjem tečaju BS na dan plačila.Ob podpisu kupoprodajne pogodbe je kupec dolžan plačati davke po takrat veljavnih predpisih."Kaj menite na takšen člen? A je zakonit ali "zvit" ?Lep pozdrav... (SLONEP)
Nakup parcele in licitacija - na kaj biti pozoren? (Marjan)
Parcela , ki jo imam namen kupiti je od sklada kmetijskih zemljišč in se bo prodajala na licitaciji. Na kaj moram biti pozorn? ... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog