Vprašanja - SLONEP GradnjaKakšno fasado izbrati na kamniti hiši?

VPRAŠANJE:

Nameravamo obnoviti fasado na 60 let stari hiši locirani na, Koprskem, grajeni iz kamna (dvojni zid). Hiša je znotraj adaptirana. Hiša ima sicer že staro fasado, katero pa mislimo odstranit. Kakšen tip fasade nam priporočate? Ali pride v poštev npr. ThermoPutz, ali svetujete klasično fasado?

(kiki)


ODGOVOR:

Fasadni sloj ni le okrasni element, temveč ima poleg estetskega videza, tudi nekaj funkcij. Objektu daje toplotno zaščito, zaščito pred vlago in fizično zaščito Tako je izbira fasade odvisna od tega, kaj želimo z njo doseči. 

Niste pa navedli, ali ima hiša kakršno koli toplotno izolacijo. Na to izolacijo se namreč nanesejo tankoslojne (< 1cm) fasade. Če izolacije nimate, bo potrebna večja debelina ometa, da bi izravnali neravnost kamnite zgradbe.  

Material, ki ste ga navedli (ThermoPutz) je lahko ustrezna izbira. Vseeno pa se lahko pri različnih ponudnikih pozanimate, kakšne so še stroškovne razlike.

13.10.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog