Vprašanja - SLONEP GradnjaKako izolirati staro kamnito hišo?

VPRAŠANJE:

Izolirali bomo hišo iz kamna zgrajeno l. 1945, brez vsakršne izolacije, seveda. Najprej nameravamo izolirati do temeljev, torej izkopati ob hiši, položiti hidroizolacijo in drenažno cev. Vendar pa ne vem, ali bo to zadostovalo, da v hiši ne bo vlage. Zato prosim, za vaš nasvet, kako izolirati še, ne samo bočno, kot nameravamo, ampak tudi med temeljem in hišo? Ali obstaja možnost, oziroma ali je sploh potrebno?

(Andreja)


ODGOVOR:

Izvedba zunanje izolacije, kot jo navajate, je načeloma pravilna. Pozorni bodite le pri sami izvedbi, torej naj bo hidroizolacija ustrezno lepljena, zaščitena in zasuta. Neprevidnost pri zasipanju in tudi kasnejše posedanje zasipnega materiala (drenaže) lahko hitro poškoduje hidroizolacijo.

Ali potrebujete tudi kakšno dodatno izolacijo, je predvsem odvisno od trenutnega stanja objekta. Če je objekt suh, ne vidimo razloga, da bi s posegi pretiravali. Če želite vedeti več, kako se lotiti sanacije vlažnih sten, si preberite vodič Sanacija vlažnih sten, kjer so opisani vsi možni postopki reševanja vlage v hiši.

18.05.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog