Novice

novica

Oskrbovana stanovanja v Kamniku

Objavljeno dne 10.05.2011

V Kamniku so letos dokončali gradnjo dveh kompleksov oskrbovanih stanovanj.

Konec septembra 2010 se je v Mekinjah pri Kamniku zaključila gradnja varovanih stanovanj Jesenski dvori. Kompleks 30 stanovanj je v celoti prilagojen bivanju starejšim in gibalno oviranim osebam. Stanovanja, razporejena v štirih podkletenih stanovanjskih hišah, so velika od 33 m2 do 72 m2. V dveh objektihje devet, v drugih dveh stavbah pa šest stanovanjskih enot. Vsa stanovanjaso opremljena s kopalnico, sanitarijami in kuhinjskim kotičkom, komunikacijski stik z zunanjim svetom omogoča telefonski in internetni priključek.

Ob stanovanjih je urejenih približno 30 parkirnih mest za potrebe stanovalcev, 10 parkirnih mest pa je namenjenih obiskovalcem. Poskrbljeno je tudi za shranjevanje koles. Ob stanovanjih je speljana intervencijska pot, ki je namenjena izključno reševalnim vozilom in omogoča takojšen in nemoten dostop do stanovanj.

Bližina doma starejših občanov Kamnik omogoča vso oskrbo, ki jo stanovalci potrebujejo. Osnovna oskrba vključuje pomoč pri čiščenju in urejanju stanovanja, dnevno ali občasno organizirano prehrano, pomoč pri gospodinjskih opravilih ter druge storitve. Socialna oskrba, poleg rdečega gumba, ki omogoča takojšno zdravniško oz. drugo pomoč, obsega še socialno varstvo in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov, ter pomoč pri izvajanju osebne higiene.

Patronažna služba doma stanovalcem oskrbovanih stanovanj nudi storitve patronažne službe in nege na domu po predpisih zdravstvenega varstva. Poleg navedenih je možno izvajanje tudi drugih storitev v skladu s potrebami in željami stanovalcev. Upravljavci doma starejših občanov bodo z vsakim stanovalcem sklenili dogovor o izvajanju posameznih storitev. V sklopu doma je tudi frizerski salon, stanovalcem oskrbovalnih stanovanj pa je na voljo tudi ponudba domske točilnice, izposoja ortopedskih pripomočkov, storitev pralnice in drugo. Cena stanovanj se giblje od 83.000 do 164.000 €.

V bližini naselja oskrbovanih stanovanj Jesenski dvori, so oskrbovana stanovanja Pod skalco. V naselju je šestih objektov, s skupno 147 oskrbovanimi stanovanji.

Gradnja objektov je kakovostna, odlikujejo jo okolju prijazni in naravni materiali. Objekti so energetsko varčni. Strešni solarni paneli omogočajo pridobitev vsaj 25 % energije, za potrebe priprave in dogrevanja tople sanitarne vode.

Zaključek prve faze, to je izgradnja treh objektov z 90 stanovanji in skupnimi prostori, parkirno hišo in lokali za potrebe obiskovalcev, je bila zaključena spomladi 2011. Ostale tri stavbe s 57 stanovanji, bodo dokončane predvidoma do septembra 2012. Vsakemu stanovanju bo pripadalo kletno parkirno mesto v parkirni hiši, kjer bodo zagotovljena tudi parkirna mesta za obiskovalce.

Dostop in sama stanovanja so načrtovana in zasnovana ter prilagojena potrebam starejših oz. gibalno oviranim osebam. V ponudbi so trije tipi stanovanj, in sicer garsonjere, enosobna in dvosobna stanovanja, vsa s pripadajočim balkonom ali atrijem. V vsaki stavbi nameščeno dvigalo bo omogočalo dostop iz garaž do stanovanj.

Oskrbovalci bodo lahko koristili 24 urno nujna pomoč prek klicnega centra, po potrebi pa tudi osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo, ki jo bodo nudili zaposleni v bližnjem domu starejših občanov. V souporabi bo tudi domska knjižnica.

Cene stanovanj se z vključenim davkom na dodano vrednost se gibljejo od 60.000 do 129.000 €. Vsa prodana stanovanja so trajna last kupcev oziroma njihovih pravnih naslednikov. V stanovanjih pa lahko bivajo le osebe, ki so upravičene do storitev institucionalnega varstva oskrbovanih stanovanj.
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog