Novice

Oglasno besedilo

Akustični paneli

Objavljeno dne 24.04.2024

Se sprašujete, kako na enostaven način popestriti vaše prostore? Predstavljamo vam akustične panele z lesnim dekorjem, ki bodo storili prav to – vizualno razgibali izgled notranjih prostorov ob tem pa  izboljšali akustične lastnosti prostora. Estetsko se lepo ujamejo z vsakim stilom prostora, zato so idealna izbira tako za spalnice, predsobe, dnevne in otroške sobe, kot tudi za pisarne ali poslovne prostore. Odlično se obnesejo tudi zgolj kot okrasna stenska ali stropna dekoracija.

Prednosti akustičnih panelov

Tišina je v današnjem hrupnem svetu razkošje, po katerem vsi hrepenimo. Zato so akustični paneli dobrodošla rešitev za dušenje hrupa in popestritev dizajna vašega prostora. Ne nudijo le dodatne absorpcije zvoka, temveč vsakemu prostoru dodajo pridih elegance.

Akustični paneli se ponašajo z odlično absorpcijo zvoka, saj izboljšajo akustične lastnosti prostora in ustvarjajo mirno okolje, kjer se lahko osredotočite ali sprostite. Prav tako so estetsko privlačni, saj njihov eleganten dizajn in videz lesa dodajata toplino in prefinjenost vsakemu prostoru. Nenazadnje so vsestranski, saj je lesene akustične panele mogoče prilagoditi vsakemu prostoru, od domov do pisarn, studiev ali poslovnih prostorov.

Visoki stropi in trde površine, kot so ploščice, beton ali steklo, povzročajo odbijanje zvoka med stenami in stropi. To povzroči odmev, ki je lahko zelo moteč za okolico. Akustični paneli rešujejo to težavo in ne le dušijo zvok, ampak ustvarjajo tudi udobno, toplejšo in prijetno notranjo klimo ter pridih skandinavske estetike. Odlično se obnesejo tudi zgolj kot okrasna stenska ali stropna dekoracija ter kot predelne letvene stene pri ločevanju notranjih prostorov. 

Akustični paneli FibroTech

Predstavljamo vam akustične panele FibroTech, ki jih v različicah BASIC, PROFF in UNIKA najdete na prodajnih mestih TOPDOM.

Serijo BASIC predstavljajo visokokakovostne akustične plošče s površino iz pravega lesa. Na zadnji strani plošče je 9 mm poliestrska plošča iz reciklirane plastike, ki učinkovito absorbira zvok. Panele serije BASIC lahko namestite v kateri koli prostor, razen v vlažne prostore oz. prostore, ki so v stiku z vodo. Na voljo so v sedmih različnih barvah v dimenziji 22x605x2440 mm. Serija PROFF ima enake lastnosti kot BASIC, vendar se paneli razlikujejo po dolžini, saj merijo cele 3 metre. To omogoča akustične rešitve brez vidnih spojev.

Paneli imajo certifikat FSC z oznako 100 %. To pomeni, da uporabljeni les prihaja iz trajnostnih gozdov. Nelegalne sečnje ni, ogrožena gozdna območja pa niso izkoreninjena. Poliester na hrbtni strani je izdelan iz reciklirane plastike na način, ki izraža spoštovanje in skrb za naš planet.

Za akustične panele v kopalnici ali drugih prostorih, kjer površine pogosto brišemo, je primerna serija UNIKA. Izdelani so iz recikliranega poliestra, folije in mediapan plošč, zato jih je izjemno preprosto brisati in čistiti. Primerni so za kopalnice in druge prostore, kjer se relativna vlažnost giba pod 55 %. Pri nameščanju v prostorih z visoko vlažnostjo je treba odrezane konce zatesniti s prozornim tesnilom. Paneli UNIKA so torej primerni za vse vrste vlažnih prostorov ter za kuhinje, pulte, posteljna vzglavja itd.

Vsestranska popestritev prostorov

Elegantni paneli so zasnovani tako, da izboljšajo akustiko prostora, kjerkoli so nameščeni. Akustični paneli lahko s svojimi letvicami in podlago, ki absorbira zvok, zmanjšajo raven hrupa. Paneli so lahki in enostavni za rezanje in jih je moč namestiti tako navpično kot vodoravno. Montaža stenskih panelov je zelo preprosta in se jo lahko opravi brez pomoči strokovnjaka. Primerni so za uporabo prav v vseh prostorih.

Za več navdiha, kako prostore obogatiti z akustičnimi paneli Fibrotech, obiščite spletno stran

Vir slik: arhiv Topdom, Fibrotech

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog