Novice - Prireditve

novica

V Portorožu poteka 6. nepremičninska konferenca

Objavljeno dne 23.09.2010

Danes in jutri se v kongresnem centru hotela Slovenija v Portorožu odvija 6. nepremičninska konferenca. Organizator Planet GV je tudi tokrat na konferenco povabil veliko število strokovnjakov iz nepremičninskega področja, ki predavajo o najrazličnejših temah.

Današnji dan je posvečen predvsem aktualnim temam v nepremičninski panogi. Po uvodnem govoru je predaval Dr. Igor Šoltes iz računskega sodišča v Ljubljani. Predaval je predvsem o upravljanju nepremičninskega premoženja v javnem sektorju. Govora je bilo tudi o novem davku na nepremičnine, povezanostjo med nepremičninskim trgom in bankami ter o prenosu gospodarske krize na nepremičninski trg in gradbeništvo. Sledila je okrogla miza z investitorji, ki so debatirali o prihodnosti nepremičninskega trga skozi oči investitorjev. V popoldanskem delu bodo predavanja razdeljena na dve vzporedni sekciji. Prva bo namenjena prodajalcem in posrednikom nepremičnin, tu bo govora o obveščanju lastnikov o poskusnem izračunu, pridobivanju licence za nepremičninske posrednike in o odrazu sprememb zakonodaje in prakse na razpolaganje z nepremičninami skozi zrcalo kriznih gibanj na trgu. Druga sekcija bo namenjena cenilcem. Tudi v tem delu bodo na sporedu tri teme, in sicer nadzor nad delom cenilcev vrednosti, izdelava ocenjevalskih poročil in revidiranje, pregledovanje ocenjevanj vrednosti. Tema zadnjega današnjega predavanja bo trajnostno certificiranje stavb.

Jutri se bo konferenca začela z govorom Roberta Nedanovskega iz NNRN Nepremičnin, ki bo govoril o dobri strani krize in opisal primer dobre prakse poslovanja. Sledila po podelitev priznanj Q-nepremičninska družba 2010. V tretji vroči temi bo govora o zakonu o zemljiški knjigi, problematiki javnih infrastruktur, gradbenih pogodbah in prodaji nepremičnin v izvršilnem in stečajnemu postopku. Konferenca se bo zaključila s 4. temo, ki se osredotoča na prihodnost nepremičninskega trga v Sloveniji, predvsem o odprtih vprašanjih pri obdavčitvi poslovanja z nepremičninami, razvoju nepremičninskih projektov, vplivih na nakupno odločitev pri nakupu stanovanja ter izkušnjah petega največjega spletnega mesta pri promociji in prodaji nepremičnin.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog