Novice - Prireditve

novica

Obiskali smo največji avstrijski pohištveni sejem Wohnen & Interieur

Objavljeno dne 18.03.2011
Čas od 12. do 20. marca je letos namenjen sejmu Wohnen & Interieur 2011, ki je največji avstrijski sejem za dom in notranjo opremo. Naša ekipa se je odpravila na Dunaj in ugotavljala, ali se je smiselno voziti tako daleč, da si ogledamo pohištveni sejem. Sejem je zanimiv in pokriva od dizajnerskega in vrtnega pohištva, gospodinjskih pripomočkov do zaves, prtov in drugih tekstilij za dom, kuhinje in kuhinjskih pripomočkov, umetnin, svetil, senčil, preprog, pribora, elektronike, masažnih bazenov, savn, zimskih vrtov in raznih dodatkov za dom. Izbira je precej velika in veliko bolj raznolika kot na naših sejmih, tako da vsak obiskovalec najde nekaj zase, če ne drugega si spočije oči na estetsko oblikovani notranji opremi. Sejem je vsekakor vir idej in navdiha za opremljanje doma.


Kuhinje so opremljene do zadnje podrobnosti.

Na sejmu se je predstavilo več kot 500 razstavljavcev na 55.000 m2 razstavnih površin. Razporejeni so bili v štirih velikih dvoranah po posameznih tematskih področjih: kuhinje in kuhinjska oprema, bela tehnika, ležišča, klasično pohištvo, kopalnice in sanitarna tehnika, savne, mize in stoli, unikatno pohištvo, talne obloge, vrata, vrtno pohištvo in oprema, bazeni, dizajnersko pohištvo.

V primerjavi z našimi podobnimi sejmi, je sejem Wohnen & Interieur na višjem nivoju. Razstavni prostori so večji, prostornejši ter zelo skrbno urejeni. Ponudniki v svojem prostoru razstavljajo popolnoma opremljene in do zadnjega detajla dodelane kuhinje, jedilnice, spalnice, dnevne sobe in kopalnice. Obiskovalci tako dobijo popolno podobo pohištva v prostoru. Ikea je celo postavila manjšo hišo in jo v celoti opremila s svojim pohištvom in dodatki.


Podobno kot pri nas, se tudi na dunajskem sejmu cenovni razred notranje opreme razlikuje od ponudnika do ponudnika, precej večji pa je cenovni razpon navzgor. Zdi se, da za dober denar lahko dobimo, kar si zamislimo, saj veliko ponudnikov ponuja izdelke narejen po meri, ki jih prilagodijo željam kupcev. Veliko ponudnikov ponuja tudi luksuzne in unikatne izdelke, ki jih na naših sejmih navadno redko vidimo. Med te spadajo predvsem umetnine: slike, kipi in okrasne konstrukcije, katerih cene segajo v višave. Unikatnim kosom je sicer na sejmu namenjeno posebno področje. Tu smo videli mnogo zanimivih izdelkov, ki obiskovalcem burijo domišljijo. Veliko je bilo poudarka na uporabi že odsluženih predmetov. Tako smo videli stole iz avtomobilskih gum, sedežno garnituro iz starega smetnjaka stole izdelane že iz delov odsluženih stolov in nekaj drugih kosov pohištva. Vse to je bilo lično izdelano in brez zadržkov bi lahko takšno pohištvo namestili v stanovanje.


Poleg cenovno dražjih izdelkov, pa na tem sejmu lahko najdemo tudi povsem dostopne izdelke. Precejšnje število obiskovalcev je bilo navdušenih nad »tržnico« kuhinjskih pripomočkov, kjer so cene pribora, posod, kozarcev in malega morja drugih kuhinjskih pripomočkov precej znižane.

Obisk sejma Wohnen & Interieur se zagotovo povrne, če iščemo nove, sveže ideje ali navdih za opremljanje doma, ali pa želimo spoznati in morda kupiti pohištvo višjega ranga (tako po kakovosti, kot tudi po ceni). Predstavljeno je pohištvo in tudi oprema, ki je pri nas na sejmih, pa tudi v trgovinah ni mogoče videti. Vprašanje je, kako je z dostavo, vendar pri dovolj velikem nakupu, težav z dostavo ne bi smelo biti. Večina podjetij, ki so se predstavljali, ima svoje domovanje v Avstriji.

Besedilo: Samanta Zupan
Fotografije: SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog