Zaključna dela

Ko se postavijo stene in streha, je ogrodje hiše izdelano. Sledijo zaključna dela. Hišo je treba pripraviti za bivanje. Vgraditi je treba okna, vrata in drugo stavbno pohištvo. Izbira je velika, ravno tako je širok cenovni razpon. Izdelati je treba vse pode in položiti parket, ploščice, pluto, linolej itd. Stene in tla izoliramo in nanesemo omete, ter z zunanje strani fasado. Namestimo grelna telesa in morebitne klimatske naprave. Prepleskamo stene in na koncu še uredimo okolico. Sledi selitev in življenje v novi hiši se lahko začne.

Se vam toplotna črpalka "izplača"?

Se vam toplotna črpalka

19.09.2017
Pri odločitvi za ogrevanje s toplotno črpalko je treba vedeti, da bo ogrevanje zagotovo učinkovito, a stopnja učinkovitosti je odvisna od tipa črpalke - različni tipi...

Notranja senčila

Notranja senčila

17.09.2017
Zavese, žaluzije, roloji, plise zavese, lamelne zavese - kaj je najbolje izbrati in kaj vam je pri vsakem senčilu na voljo?

Kamin in lončena peč

Kamin in lončena peč

01.09.2017
Zaradi bližine prasketajočega ognja in prijetne toplote imajo kamini in lončene peči poseben čar. Pri odprtem ognjišču v hiši pa morate strogo paziti na ustrezne varnostne ukrepe.

Kamin na polena, plin ali elektriko

Kamin na polena, plin ali elektriko

27.08.2017
Prednosti in pomanjkljivosti kaminov na plin ali elektriko - ste raje ekološko osveščeni in se grejete "na gumb", ali vam je ljubši pravi ogenj?

Ideje za postavitev kamina

Ideje za postavitev kamina

25.08.2017
Pozimi sta vsem všeč atmosfera in toplota, ki ju ustvarja kamin. Če o njem razmišljate tudi sami, vam ponujamo nekaj sodobnih idej za postavitev.

Balkon kot toplotni most

Balkon kot toplotni most

19.08.2017
Vsi elementi, ki izstopajo iz stavbe, so toplotni mostovi. Balkoni, napušči, obzidave balkonov ipd. so elementi, skozi katere uhaja toplota iz prostorov in so zato mrzla območja...

Popravilo razpok in lukenj v steni

Popravilo razpok in lukenj v steni

31.07.2017
Pogosto se nam zgodi, da po tem, ko odstranimo sliko ali police, na stenah ostanejo neželene luknje od žebljev ali vijakov. Razpoke lahko nastanejo tudi na starejših hišah. Tovrstne...

Polaganje tlakovcev

Polaganje tlakovcev

23.07.2017
Nasveti za pravilno in učinkovito polaganje betonskih tlakovcev in tlakovcev iz drugih materialov.

Povezava dnevnega prostora s teraso - panoramska okna in vrata

Povezava dnevnega prostora s teraso - panoramska okna in vrata

22.07.2017
Dnevni prostor, ki se poleti popolnoma odpre na teraso, se sklada s konceptom odprtih prostorov, ki so tako priljubljeni v sodobni arhite...

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

20.07.2017
Kar nekaj se nas pri prenovi starejših hiš sreča z lesenimi stropi. Leseni stropi so največkrat v zadnjem nadstropju in mejijo na neizkoriščeno podstrešje. Pogosto se...

Hlajenje stanovanja

Hlajenje stanovanja

16.07.2017
Poleti, ko je v stanovanju vroče in ga nikakor ne moremo obdržati hladnega, najprej pomislimo na klimatsko napravo. Si lahko pomagamo kako drugače?

Osvetlitev stopnic

Osvetlitev stopnic

16.07.2017
Osvetljene stopnice delujejo privlačno, še zlasti zunaj hiše. Razsvetljava torej nima le praktičnega namena, temveč služi tudi estetiki.

Obnova lesenih oken

Obnova lesenih oken

09.07.2017
Če želimo lesena okna čim dlje ohraniti in jim podaljšati njihovo življenjsko dobo, jih moramo, tako kot ostale lesene elemente, redno vzdrževati. To pomeni, da jim vsake nekaj let namenimo...

Tapete so ponovno v modi

Tapete so ponovno v modi

06.07.2017
Sodobne tapete so iz raznovrstnih materialov, večinoma pa jih odlikujejo veliki vzorci v intenzivnih in kontrastnih barvah.

Četrtletne analize cen nepremičnin Energetska izkaznica
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

13. mednarodni sejem energetike

04.10.2017 - 06.10.2017 Električna energija za industrijo, premog, plin in nafta, obnovljivi viri energije, energetska učinkovitost.

Anketa

Moja hiša potrebuje