Zaključna dela

Ko se postavijo stene in streha, je ogrodje hiše izdelano. Sledijo zaključna dela. Hišo je treba pripraviti za bivanje. Vgraditi je treba okna, vrata in drugo stavbno pohištvo. Izbira je velika, ravno tako je širok cenovni razpon. Izdelati je treba vse pode in položiti parket, ploščice, pluto, linolej itd. Stene in tla izoliramo in nanesemo omete, ter z zunanje strani fasado. Namestimo grelna telesa in morebitne klimatske naprave. Prepleskamo stene in na koncu še uredimo okolico. Sledi selitev in življenje v novi hiši se lahko začne.

Polaganje tlakovcev

Polaganje tlakovcev

23.07.2017
Nasveti za pravilno in učinkovito polaganje betonskih tlakovcev in tlakovcev iz drugih materialov.

Povezava dnevnega prostora s teraso - panoramska okna in vrata

Povezava dnevnega prostora s teraso - panoramska okna in vrata

22.07.2017
Dnevni prostor, ki se poleti popolnoma odpre na teraso, se sklada s konceptom odprtih prostorov, ki so tako priljubljeni v sodobni arhite...

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

20.07.2017
Kar nekaj se nas pri prenovi starejših hiš sreča z lesenimi stropi. Leseni stropi so največkrat v zadnjem nadstropju in mejijo na neizkoriščeno podstrešje. Pogosto se...

Hlajenje stanovanja

Hlajenje stanovanja

16.07.2017
Poleti, ko je v stanovanju vroče in ga nikakor ne moremo obdržati hladnega, najprej pomislimo na klimatsko napravo. Si lahko pomagamo kako drugače?

Osvetlitev stopnic

Osvetlitev stopnic

16.07.2017
Osvetljene stopnice delujejo privlačno, še zlasti zunaj hiše. Razsvetljava torej nima le praktičnega namena, temveč služi tudi estetiki.

Obnova lesenih oken

Obnova lesenih oken

09.07.2017
Če želimo lesena okna čim dlje ohraniti in jim podaljšati njihovo življenjsko dobo, jih moramo, tako kot ostale lesene elemente, redno vzdrževati. To pomeni, da jim vsake nekaj let namenimo...

Tapete so ponovno v modi

Tapete so ponovno v modi

06.07.2017
Sodobne tapete so iz raznovrstnih materialov, večinoma pa jih odlikujejo veliki vzorci v intenzivnih in kontrastnih barvah.

Garažna vrata "na daljinčka"

Garažna vrata

02.07.2017
Danes se skoraj nihče več ne odloči za garažna vrata brez daljinskega upravljanja. Preberite, kako izbrati dvižna garažna vrata.

Finalna obdelava mavčnih plošč

Finalna obdelava mavčnih plošč

30.06.2017
Kako postavljamo stene in strope iz mavčnih plošč smo že pisali. Na tem mestu pa navajamo napotke za nadaljnjo obdelavo mavčnih plošč. Ko so mavčne plošče nameščene, se...

Polaganje klasičnega parketa

Polaganje klasičnega parketa

29.06.2017
Polaganje klasičnega parketa poteka po posebnem postopku. Začnemo s pripravo podlage, nadaljujemo s polaganjem deščic in zaključimo z brušenjem in lakiranjem.

Komarniki nudijo več kot zaščito pred mrčesom

Komarniki nudijo več kot zaščito pred mrčesom

17.06.2017
Komarniki omogočajo prijeten spanec, saj preprečujejo vstop komarjem in drugim žuželkam, hkrati pa nudijo še nekaj drugih vrst zaščite.

Najpogostejše napake pri načrtovanju vrta

Najpogostejše napake pri načrtovanju vrta

12.06.2017
Pri načrtovanju vrta lahko zagrešimo številne napake, ki bodo kvarile njegov videz in ovirale funkcionalnost.

Nasveti za montažo okenskih polic

Nasveti za montažo okenskih polic

08.06.2017
Okenske police načeloma niso nujno potrebne, saj imamo lahko le goli omet, vendar pa le te pripomorejo k lepšemu videzu in hkrati ustvarijo kar nekaj uporabne površine,...

Brisole - zunanje "mega lamele" za senco ali nadstrešek

Brisole - zunanje

03.06.2017
Brisoleji so velike zunanje kovinske lamele za zaščito steklenih površin pred vremenskimi pojavi ali tudi domiselni nadstreški za terase.

Četrtletne analize cen nepremičnin Energetska izkaznica
PImenik ponudnikov AAKCIJE ( 3)
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

13. mednarodni sejem energetike

04.10.2017 - 06.10.2017 Električna energija za industrijo, premog, plin in nafta, obnovljivi viri energije, energetska učinkovitost.

Anketa

Moja hiša potrebuje