Tla in stene

Tla in stene predstavljajo ogrodje vsakega domovanja. S stenami razmejujemo posamezne prostore. Običajno jih postavimo pri gradnji, mogoče pa jih je postavljati tudi kasneje, če izberemo montažne stene. Ker je njihova postavitev in kasnejša prestavitev enostavna, se vedno pogosteje uporabljajo. Da so stene bolj zanimive, jih popestrimo z različnimi oblogami.

Talne obloge izbiramo glede na namene uporabe. V prostorih, kjer se veliko hodi, moramo izbrati talne obloge, ki so vzdržljive, v spalnih prostorih so bolj primerne mehke in v kuhinji ter kopalnici takšne, ki so odporne na tekočine.

Pritrjevanje predmetov na stene iz mavčnih plošč

Pritrjevanje predmetov na stene iz mavčnih plošč

Nasveti za pritrjevanje mavčnih predmetov na mavčne (Knauf) plošče.

Izbor barve tal

Izbor barve tal

Barva tal pomembno vpliva na videz doma - lahko ga naredi udobnejšega, toplejšega, bolj prostornega. Izbor barve je odvisen od materiala in tudi tega, ali imate otroke in ljubljenčke.

Osvetlitev stopnic

Osvetlitev stopnic

Osvetljene stopnice delujejo privlačno, še zlasti zunaj hiše. Razsvetljava torej nima le praktičnega namena, temveč služi tudi estetiki.

Tapete so ponovno v modi

Tapete so ponovno v modi

Sodobne tapete so iz raznovrstnih materialov, večinoma pa jih odlikujejo veliki vzorci v intenzivnih in kontrastnih barvah.

Finalna obdelava mavčnih plošč

Finalna obdelava mavčnih plošč

Kako postavljamo stene in strope iz mavčnih plošč smo že pisali. Na tem mestu pa navajamo napotke za nadaljnjo obdelavo mavčnih plošč. Ko so mavčne plošče nameščene, se...

Polaganje klasičnega parketa

Polaganje klasičnega parketa

Polaganje klasičnega parketa poteka po posebnem postopku. Začnemo s pripravo podlage, nadaljujemo s polaganjem deščic in zaključimo z brušenjem in lakiranjem.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

13. mednarodni sejem energetike

04.10.2017 - 06.10.2017 Električna energija za industrijo, premog, plin in nafta, obnovljivi viri energije, energetska učinkovitost.

Anketa

Moja hiša potrebuje