Novice - Stavbno pohištvo

Oglasno besedilo

Kakšna je izolativna vrednost rolet?

Objavljeno dne 29.09.2014

Raziskave so potrdile, da rolete občutno doprinašajo k toplotnemu blaženju. S pomočjo zaprtih rolet se (pri starogradnjah) izguba energije lahko zmanjša tudi do 40%.Tudi pri oknih na novogradnjah oz. nizkoenergetskih hišah lahko rolete toplotno ublažitev izboljšajo za do 25%.

Med oknom in roleto se dodatno izoblikuje zračna blazina. Zaprte rolete zmanjšujejo izgubo energije, saj zmanjšujejo odboj toplote v smeri okna proti zunanji strani. Roletni plašč je napolnjen z izolativno peno, ki skrbi za dodatno toplotno blaženje.

Primeri treh gradbenih situacij, pri katerih se izgublja energija

Premajhna okenska izolacija

V primeru, da so rolete odprte, povzročajo nezadostne oz. zastarele okenske izolacije izmenjavo toplega prostorskega zraka in mrzlega zunanjega zraka.

Rolete s premalo izolirano previsno omarico

Jasno je vidna izguba kurilne energije pri oknih starejšega tipa gradnje v primerjavi s povprečno roletno omarico.

Rolete z zastarelo nadokensko omarico

Tudi pri zaprti roleti zaradi preslabe izolacije prihaja do toplotnih izgub.

Naša rešitev - moderna vgradna roleta z aluminijskim oklepom:

Primerne tudi za naknadno vgradnjo

Predokenska omarica se pritrdi pred oknom. Višina okna se zaradi montaže praktično ne spremeni.Za montažo ni potrebno veliko vloženega truda. Po nekaj izvrtanih luknjah in nekaj prijemih sta omarica in roleta pritrjeni. Dodatna zidarska ali ometna dela niso potrebna. Z predokensko roleto lahko občutno zmanjšamo porabo energije. Z uporabo takšne rolete je povezano zmanjšanje porabe goriva in tako tudi stroški ogrevanja oz. energije nasploh. Na tak način tudi varujemo naravne vire in zmanjšujemo obremenjevanje narave.

Vir: SLONEP

Več: http://www.tehrol.com

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog