Novice - Vrtni predeli

Oglasno besedilo

Ste že slišali za »in-out« leseno enoto?

Objavljeno dne 13.11.2018
Potem: lesena »in-out« enota komunicira z odprto letno kuhinjo. 
 
Pri uspešnem izolskem podjetju so prepoznali priložnost v postavitvi lesene enote, ki deluje od znotraj navzven (ang. indoor-outdoor, krajše in-out). Koristijo jo kot letno jedilnico za zaposlene, kotiček za odmor, mobilno pisarno za neformalne poslovne sestanke, showroom, prostor za »team buildinge«, piknike, odprto kuhinjo in druženja izven delovnika. S tem pa niso pridobili samo 26 pokritih kvadratov, temveč izboljšali poslovno in odnosno kulturo v podjetju.  
 
Vloga lesene enote je v komunikaciji in dopolnjevanju. 
 
Enota je locirana v parcelni vogal industrijske cone podjetja. Dopolnjuje proizvodne hale in odprto letno kuhinjo ter s svojo namembnostjo komunicira z dogajanjem v okolju (ljudje, podnebje, promet). Zaradi postavitve v previsni teren in željene konstrukcijske trdnosti enote je bilo potrebno pripraviti nosilno podlago, ki smo jo dosegli z vgradnjo armature v zgornjem in spodnjem delu betonske plošče. Statičnost in zavetrovanje objekta smo rešili s podeskano zadnjo steno in stebriščnimi ojačitvami. Enota je v celoti zgrajena iz lepljencev smrekovega lesa, na podlago pritrjena s sidri L, pokrita s PVC folijo ter zaključena s pločevino. Ker se podjetje ukvarja s sodobnimi tehnologijami recikliranja plastike, so v odprtine enote vgradili svoj material. 
 
Prednosti izgradnje in-out lesene enote. 
 
Najpomembnejše udobje enote je sistem in-out, ki se prilagaja zunanjim vremenskim pogojem in potrebam uporabnikov. Ob nizkem zimskem soncu lahko skozi odprtine koristite sončno toploto, zapirate se ob burji in dežju ali pa zračite in zasenčite pri poletni pripeki. Gradnja montažne enote je hitra in trajnostna, zaradi nezahtevnosti objekta pa je enostavno pridobiti gradbeno dovoljenje. Začetek bivanja je takoj po izgradnji, saj zanj ne potrebujete uporabnega dovoljenja. S postavitvijo robustnih sedežnih garnitur s koši za smeti in pepelniki, pa smo opremljeno enoto približali vsem, ki jo uporabljajo.  
 
Potem: vgrajeni smrekov les izboljša počutje zaposlenih, ki si med odmorom privoščijo malico n oddih. 
 
Za kaj vse bi lahko uporabljali in-out leseno enoto na domačem vrtu? 
 
Leseno enoto lahko postavite kot sekundarni objekt pri hiši. Za izboljšanje počutja, jo v prostem času koristite kot in-out letno kuhinjo z jedilnico, vrtni fitnes, sobo za goste, glasbeni studio z vadnico, vrtno lopo, ambientalni paviljon, otroško igralnico, wellness s savno in jacuzzijem ali meditativno hišico pod drevesom. Za »deloholike«, ki ustvarjate tudi in predvsem doma, pa leseno enoto lahko spremenimo v domačo vrtno pisarno. Delovno okolje odmaknete od hrupa primarne enote in z umestitvijo v naravo izboljšate produktivnost. Z izolacijo, vgradnjo elektrike in ogrevalnih teles, pa udobje bivanja in ustvarjalnega počutja podaljšate skozi celo leto. 
 
Prej in potem: teren v brežini je postal multifunkcijska enota za vse letne čase. 
 
Prej in potem: iz zaraščenega in neuporabnega kota industrijske cone v meditativni kotiček z razgledom. 

 
Svetovalni dan  
 
Svetovalni dan je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo?  Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Pokazali vam bomo naš pristop in kaj lahko naredimo za vas. Svetovalni dan poteka v razstavnem salonu.  


Tekst: Špela Pavlič Kos in Jože Kos 
Foto: Mizarstvo Kos in Center za zunanjo ureditev 
Spletni strani: www.mizarstvo-kos.si in www.zunanjaureditev.com  

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog