Koledar - Julij

Barva cvetov

Okrasne rastline - cvetenje v tem mesecu

Kapska marjetica (Osteospermum )
Zimzeleni polgrm z množico modro vijoličastih in v sredini vijoličasto rdečih koškov. Listi so rumeno obrobljeni.
Rumena žametnica (Tageles erecta )
Nad globoko narezanimi temno ze­lenimi listi se na cvetnih steblih razvijajo veliki, pomponasti rumen­kasti koški. Ta sorta je zelo rastna in bujno cvetoča ter ima med vsemi žametnicami najbolj bledo obarva­na socvetja.
Plazeči skrečnik (Ajuga reptans )
Nizka, zimzelena zelnata trajnica, ki se razrašča s plazečimi se stebli. Dvoustnati cvetovi so v vretencih na pokončnih socvetjih.
Suličastolistna sobna marjeta (Argyranthemum foeniculaceum )
Trdoživ zimzeleni polgrm z drobno narezanimi sivkasto zelenimi listi. Dolgo cveti in razvije množico koškov.
Angelska trompeta (Brugmansia suaveolens )
Prezimno občutljiv gnu z velikimi kimastimi trobentastimi cvetovi, ki zlasti ponoči rahlo dišijo. V hlad­nejših krajih je listopaden, v to­plejših pa obdrži liste tudi pozimi.
Vzpenjava kobeja (Cobaea scandens f. alba )
Hitro rastoča trajna vzpenjavka, ki jo navadno gojijo kot enoletnico. Široko čašasti cvetovi so beli, čez čas pa postanejo rumenkasti. Kobeja se opore oprijema z viticami.
Srebrni slak (Convolvulus cneorum )
Listi tega pritlikavega zimzelenega grma so prekriti s svilnatimi dla­čicami, ki dajejo rastlini srebrn- kast videz. Iz rahlo rožnatih cvetnih popkov se razvijejo beli lijasti cve­tovi.
Dežna ivanjščica (Dimorphotheca pluvialis )
Ta strnjeno in pokončno rastoča enoletnica ima globoko nazobčane temno zelene liste in množico cvet­nih koškov s temnim krožcem na sredini.
Kapska nebina (Felicia amelloides )
Zimzeleni polgrm, ki ga največkrat gojijo kot enoletnico. Rastline ima­jo nizko in strnjeno rast. Od začet­ka poletja do zgodnje jeseni se na dolgih cvetnih steblih nad listi raz­vijajo koški z rumenim krožcem v sredini.
Afriška modra lilija (Agapanthus africanus )
Zimzelena zelnata trajnica z lokasto upognjenimi trakastimi listi. Trobentasti cvetovi so v kroglastih socvetjih na vrhu cvetnih stebel.
Sutera (Sutera)
Na plazečih se ali visečih steblih so majhni srčasti listi in množica majhnih cvetov s petimi venčnimi listi; cvetovi se odpirajo vse poletje. Te rastline so zelo primerne za viseče cvetlične košare.
Klasnati hedihij (Hedjchium spicatur)
Prezimno občutljiva, gručasto rastoča zelnata trajnica z velikimi listi in s socvetji voskasto belih cvetov z oranžno cvetno cevjo in rdečimi prašniki.
Obrečni grenik (Iberis amara )
Krepka, pokončno rastoča in raz­vejena enoletnica z gostimi socvet­ji majhnih, dišečih cvetov.
Lilija (Lilium)
Iz čebulic poženejo cvetna stebla, ki imajo na vrhu voskaste, kvišku obrnjene in dišeče rumenkasto bele cvetove z izrazito oranžnimi praš­niki.
Obmorska grobeljnica (Lobularia maritima )
Nizka enoletnica z majhnimi cve­tovi v gostih dišečih socvetjih, ki se razcvetajo vse poletje. Cvetovi ima­jo po štiri venčne liste.
Navadna mirta (Mjrtus communis )
Košat zimzeleni grm z bleščeče temno zelenimi in dišečimi listi ter dišečimi belimi cvetovi, iz katerih se jeseni razvijejo črni jagodasti plodovi.
Pegasta modrookica (Nemophila maculata )
Ta nizka, strnjeno rastoča enoletni¬ca ima skledičaste cvetove. Vsak izmed petih venčnih listov ima škrlatno rdeče žile in na vrhu temno vijoličasto liso. Te poleglo rastoče rastline imajo bledo zelene in globoko krpato narezane liste.
Modrikasta nirembergija (Nierembergia caerulea)
Nizka, poleglo rastoča, prezimno občutljiva zelnata trajnica z majh­nimi temno zelenimi listi in množi­co skledičastih cvetov z rumenim ustjem. Rastline cvetijo od začetka poletja do zgodnje jeseni; zlasti lepe so ob robu cvetlične posode.
Modra vratnica (Trachelium caeruleum )
Pokončna razvejena trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. Majhni vijoličasti cvetovi so v velikih kupolastih socvetjih.
Vrtna verbena (Verbena x hybrida )
Pritlikava trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto, ima temno vijoličasto modre cvetove v gostih kupolastih skupinah.
Pahljačica, scevola (Scaevola aemula )
Zimzelena trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. Ima zelo značilne, pahljači podobne svetlo vijoli­často modre cvetove.
Lavrencija (Solenopsis axillaris )
Ta lesnati polgrm ima skoraj popolno kroglasto rast. Na koncu poganjkov so bledo vijoličasto modri zvezdasti cvetovi.
Škrlatni žajbelj (Salvia splendens )
Košato rastoča enoletnica z dolgimi dvoustnatimi cvetovi, ki se v gostili socvetjih razvijajo med velikimi, temno vijoličasto rdečimi ovršnimi listi.
Petunija (Petunia)
Zelo rastna, košato razraščajoča se sorta iz skupine večcvetnih (Multiflora) petunij z množico vijoličasto rdečih cvetov, ki jih voda ne poškoduje.
Viseča lobelija (Lobelia erinus )
Košata, strnjeno v nizkih gomilah rastoča enoletnica. Somerni, na pahljačo spominjajoči cvetovi so bledo vijoličasto modri.
Prava sivka (Lavandula angustifolia )
Košat, strnjeno rastoč grmiček z dišečimi, sivkasto zelenimi listi in majhnimi vijoličasto rdečimi cvetovi, ki so v gostih klasastih socvetjih na vrhu cvetnih stebel.
Tribarvni lepi slak (Ipomoea tricolor )
Hitro rastoča vzpenjava enoletnica s srčastimi listi in lijastimi cvetovi z belim ustjem.
Vrtna hortenzija (Hydrangea macrophylla)
Ta listopadni grm ima velike, na-zobčane, bleščeče zelene liste in modre (če raste v kislem substratu) cvetove v velikih kroglastih socvetjih.
Vrtna posončnica (Heliotropium arborescens )
Strnjeno rastoč zimzeleni polgrm s temno zelenimi listi in močno dišečimi vijoličasto rdečimi cvetovi v gostih socvetjih.
Kapska nebina, fe lici j a (Felicia amelloides )
Košat zimzeleni polgrm, ki ga največkrat gojijo le eno leto. Na vitkih cvetnih steblih se nad jajčastimi, svetlo zelenimi listi razvijajo svetlo modri koški z rumenim krožcem v sredini.
Sobna zvončica, medmašnica (Campanula isophylla)
Deloma polegla zelnata trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. Na poleglih steblih ima srčaste liste, na kratkih cvetnih steblih pa številne slezenasto modre zvezdaste cvetove.
Modra marjeta (Brachyscome iberidifolia)
Košato razraščajoča se enoletnica z drobno narezanimi listi in številnimi dišečimi cvetnimi koški, ki so večinoma vijoličasti ali modri z rumenim krožcem.
Navadni nepostarnik (Ageratum houstonianum )
Strnjeno rastoča enoletnica, na kateri se dolgo časa razcvetajo velike skupine cvetnih koškov.
Drobnjak (Allium schoenoprasum)
Iz čebulice poženejo užitni, po čebuli dišeči listi in cvetna stebla, ki imajo na vrhu kroglasto skupino bledo vijoličasto rdečih cvetov.
Zvončasta modra lilija (Agapanthus campanulatus )
Zimzelena trajnica z lokasto upognjenimi trakastimi listi. Trobentasti cvetovi so v rahlih kroglastih socvetjih na vrhu dolgih cvetnih stebel.
Vrtna verbena, vrtni sporiš (Verbena)
Košato rastoča, kopasta zelnata trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. Ima svetlo škrlatne cvetove v velikih kupolastih socvetjih.
Škrlatni žajbelj (Salvia splendens )
Košata enoletnica s socvetji dolgih, cevastih škrlatnih cvetov, ki se odpirajo med velikimi rdečimi ovrš nimi listi in listi z nazobčanim robom.
Krinkar (Mimulus)
Ta nizka, košata rastoča enoletnica ali kratek čas živeča trajnica ima množico široko trobentastih cvetov.
Paradižnik (Ljcopersicon esculentum)
Ta enoletnica z visečimi poganjki je bila vzgojena posebej za cvetlične posode. Od sredine poletja do sredine jeseni na rastlinah dozorevajo ducati okusnih, kot češnja velikih paradižnikov.
Skrižana afriška marjeta (Arctotis x hybrida )
Na vrhu dolgih cvetnih stebel se visoko nad srebrnkasto zelenimi listi razvijajo oranžno rdeči koški (koškasta socvetja).
Repati ščir (Amaranthus caudatus )
Košata, prezimno delno trdna enoletnica z bledo zelenimi listi in majhnimi krvavo rdečimi cvetovi v vitkih, gibkih sestavljenih socvetjih.
Oslez (Abutilon )
Hitro rastoč, vejnati grm s srčastimi, po robu nazobčanimi listi in eksotičnimi kimastimi zvonastimi cvetovi.
Škrlatna nokota (Lotus berthelotii )
Polgrm s poleglimi ali visečimi poganjki, igličastimi srebrnkasto zelenimi listi in množico kljunasto ukrivljenih cvetov.
Velecvetna alonsovka (Alonsoa warscewiczii )
Hitro rastoča razvejena enoletnica z bleščeče zelenimi jajčastimi listi in množico majhnih škrlatnih cvetov na pokončnih temno rdečih steblih.
Gajlardija, kokardka (Ljcopersicon esculentum)
Kratek čas živeča trajnica ali enoletnica z barvitimi cvetnimi koški. Vršički jezičastih cvetov na obrobju koškov so rumeni.
Dalija (Dahlia)
Hitro rastoča, pritlikava, košata zel nata trajnica s podzemnimi gomolji. Ima bronasto rdečkaste liste in vrstnate škrlatne cvetne koške.
Paprika (Capsicum annuum )
Strnjeno rastoča enoletnica, na kateri dozoreva veliko majhnih, do 5 cm dolgih plodov - paprik. Plodovi so sprva zeleni ali beli, med dozorevanjem pa spreminjajo barvo in so nazadnje rdeči.
Rosa (Pritlikava vrtnica)
Košato in pokončno rastoč pritlikav zimzelen grm s šopastimi socvetji dišečih žametastih cvetov.
Pelargonija (Pelargonium)
Ta pokončna in košata pelargonija conalka ima srebrnkasto belo obrobljene liste in velike skupine vrstnatih škrlatnih cvetov.
Pritlikavi okrasni tobak (Nicotiana x sanderae )
Pokončna enoletnica z rahlo dišečimi cevastimi cvetovi v rahlih socvetjih. Listi in stebla so lepljivi.
Veliki odolin (Antirrhinum majus )
Košata in močno razvejena rastlina ima dišeče, cevaste dvoustne cvetove v gostih pokončnih socvetjih. Te rastline navadno gojijo kot enoletnice.
Velika kapucinka (Tropaeolum majus )
Hitro rastoča enoletnica z okroglimi ščitastimi listi in vrstnatimi škrlatnimi cvetovi.
Modra tulčica (Cuphea cjanea )
Ta zimzeleni polgrm ima jajčaste, bleščeče zelene liste in cevaste oranžno rdeče cvetove z zelenimi venčnimi krpami.
Črnooka tunbergija (Thunbergia alata )
Hitro rastoča enoletna vzpenjavka z ovijajočimi se stebli ter bledo oranžnimi in v ustju črnimi cvetovi.
Kana (Carina)
Zelnata trajnica tropskega videza je prezimilo delno trdna in ima podzemne korenike, iz katerih požene cvetno steblo z visokimi socvetji, v katerih so podobni cvetovi kot pri gladiolah. Na steblu so tudi veliki, rjavkasto škrlatni jajčasti listi.
Ognjeni trn (Pyracantha )
Ta prezimno trdni grm je sprva pokončen, pozneje pa se mu veje lokasto upognejo. Na vejicah dozorijo bleščeče zlato rumeno oranžni jagodasti plodovi.
Lilija (Lilium)
Iz čebulice požene cvetno steblo, na katerem je do 12 kvišku obrnjenih, 10cm širokih živo oranžnih cvetov s črno pikčastim ustjem.
Čilski lepi popenjavec (Eccremocarpus scaber )
Hitro rastoča trajna vzpenjavka s temno zelenimi listi in dolgimi cevastimi cvetovi v rahlih socvetjih. Vzpenja se z viticami.
Nemezija (Nemesia strumosa )
Košata pokončna enoletnica z obilico živo oranžnih dvoustnatih cvetov.
Cinija (Zinia)
Nizka in bujno cvetoča enoletnica z velikimi, do 5 cm širokimi vrstna timi koški nežno oranžne barve.
Gomoljna kapucinka (Tropaeolum tuberosum )
Listopadna zelnata trajnica s petkrpatimi sivkasto zelenimi listi in tro bentastimi oranžno rdečimi cvetovi.
Dalija (Dahlia)
Košata, hitro rastoča pritlikava zelnata trajnica s podzemnimi gomlji. Ima bronasto rdečkaste liste in množico polvrstnatih oranžnih cvetnih koškov z rumenim krožcem.
Diascija (Diascia)
Pokončna zelnata trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. To so strnjeno rastoče rastline s srčastimi listi in bledo rumenimi cvetovi v rahlih socvetjih.
Gazanija (Gazania)
Košata, počasi rastoča zelnata trajnica s sivkasto zelenimi listi in oranžnimi koški, ki imajo okrog osrednjega krožca moder kolobar.
Sončnica (Helianthus annuus)
Hitro rastoča enoletnica z velikimi, pomponastimi vrstnatimi koški oranžno rumene barve.
Rjava maslenica (Hemerocallis fulva )
Zimzelena zelnata trajnica z dolgimi jermenastimi listi in vrstnatimi cvetovi, ki spominjajo na cvetove lilij.
Previsna sanvitalija, mala sončnica (Sanvitalia procumbens )
Blaziničasto rastoča enoletnica ima rumenkasto oranžne koške s črnim osrednjim krožcem.
Francoska žametnica (Tagetes patula )
Hitro rastoča pokončna enoletnica z dišečimi, globoko narezanimi listi in velikimi vrstnatimi koški.
Krinkar (Mimulus )
Na tej košati, pogosto le kratek čas živeči trajnici je množica trobenta stih cvetov, ki so zelo všeč čebelam.
Vodenka, sultanina (Impatiens walleriana )
Zelnata trajnica, ki jo navadno gojijo samo eno leto. Bujno cveti in ima sočne, valovitorobe jajčaste liste ter nežno oranžne cvetove.
Zdravilni ognjič, meseček (Calendula officinalis )
Gosta, razvejena pritlikava rastlina z dišečimi listi in polvrstnatimi cvetnimi koški
Grmičasti čeveljčki (Calceolaria integrifolia )
Strnjeno rastoč polgrm, ki ga navadno gojijo le eno leto. Na vrhu stebel ima množico zaobljenih rumenih cvetov.
Oslez (Abutilon)
Hitro rastoč in zelo razvejen grm z bleščečimi zimzelenimi listi in zvonastimi cvetovi.
Zlati luk (Allium moly )
Iz čebulice požene cvetno steblo, ki ima na vrhu do 40 cvetov.
Sobna marjeta (Argyranthemum )
Krepak zimzeleni polgrm z drobno narezanimi sivkasto zelenimi listi in z bledo rumenimi cvetnimi koški, ki imajo na sredini temneje rumen krožeč.
Obmorska zvezdica (Asteriscus maritimus )
Nizka zelnata trajnica s sivkasto zelenimi listi v pritlični rozeti in velikimi svetlo rumenimi cvetnimi koški.
Okrasni mrkač (Bidens ferulifolia )
Poleglo rastoča zelnata trajnica z vitkimi stebli, na katerih je med drobno narezanimi listi množica zvezdastih cvetnih koškov.
Petelinova roža (Celosía argéntea )
Pokončna enoletnica z množico bleščeče zlato rumenih cvetov.
Vretenčnik (Coreopsis verticillata )
Košata zelnata trajnica z drobno deljenimi listi in množico zvezdastih cvetnih koškov.
Sončnica (Helianthus annuus )
Razvejena, hitro rastoča pokončna enoletnica, ki ima na vrhu stebel po več velikih koškov s svetlo rumenimi jezičastimi (obrobnimi) in temno rjavimi cevastimi (krožčevimi) cvetovi.
Laški smilj (Iielichrjsum italicum )
Prezimno trden polgrm z ozkimi, dišečimi srebrnkasto sivimi listi ter rumenimi cvetovi v gostih sploščenih socvetjih.
Gazanija (Gazania)
Strnjeno in košato rastoča zelnata trajnica z množico cvetnih koškov, ki imajo okrog osrednjega krožca rjav kolobar.
Maslenica (Hemerocallis)
Zelnata trajnica z lokasto upognjenimi podolgovatimi listi in pokončnimi cvetnimi stebli, ki imajo na vrhu velike, lilijam podobne in le en dan odprte cvetove.
Lilija (Lilium)
Iz debele čebulice poženejo listi in cvetno steblo, ki ima na vrhu do 15 zvezdasto razprtih cvetov.
Navadni nemški rožmarin (Santolina chamaecyparissus)
Polgrm z gosto in zaobljeno krošnjo, majhnimi belo volnato dlakavimi listi in pomponastimi koški na vitkih cvetnih steblih.
Lopatičasta homulica (Sedum spathulifolium )
Blaziničasto rastoča zelnata trajnica s sočnimi cvetnimi stebli, ki so tik nad osrednjo rozeto iz srebrn- kastih listov. Cvetna stebla imajo na vrhu gručo belili (izjemoma rumenih) cvetov.
Francoska žametnica (Tagetes patula )
Košata, hitro rastoča pokončna eno-letnica z dišečimi, globoko nareza-nimi listi in velikimi vrstnatimi koški.
Cinija (Zinnia)
Nizka in bujno cvetoča enoletnica z vrstnatimi cvetnimi koški.
Polegla mavrandija (Asarina procumbens )
Zimzelena trajnica s poleglimi stebli in bledo rumenimi »gobčkasli mi« cvetovi.
Novčična pijavčnica (Lysimachia nummularia )
Zimzelena trajnica. Na poleglih steblih so majhni srčasti listi in pladnjasti rumeni cvetovi.
Dlakava rudbekija (Rudbeckia hirta )
Zelnata trajnica, ki jo navadno gojijo le eno leto. Cvetni koški so zlato rumeni s kostanjevo rjavim krožcem, okrog katerega je širok, svetleje rjav kolobar.
Pritlikava vrtnica (Rosa)
Pritlikava klobčastocvetna vrtnica z dišečimi, široko razprtimi nežno rožnatimi cvetovi.
Pritlikavi okrasni tobak (Nicotiana X sanderae )
Ta sorta sodi med številne okrasne tobake iz serije Havana in je enoletnica s cevastimi cvetovi v rahlih socvetjih. Ti križanci imajo komaj zaznavno dišeče cvetove, njihova stebla in listi pa so lepljivi.
Lilija (Lilium)
Zelnata trajnica s podzemno čelico, iz katere požene cvetno steblo, ki ima na vrhu pet do osem kimastih, močno dišečih cvetov v različnih odtenkih rožnate barve.
Sobna marjeta (Argyranthemum )
Krepak zimzelen polgrm z drobno narezanimi sivkasto zelenimi listi. V velikem koritu na sončnem notranjem dvorišču bodo sobne mar jete cvetele vse poletje in jesen. Bledo rožnati koški sorte ‘Vancouver’ so v sredini pomponasti.
Viseča lobelija, moška zvestoba (Lobelia erinus )
Enoletnica z majhnimi listi na vitkih steblih. Dvoustnati cvetovi so živo rožnati in v ustju beli.
Grmičasti oslez, lavatera (Lavatera)
Krepak, delno zimzelen grm s široko lijastimi cvetovi.
Kitajski nagelj (Dianthus chinensis )
Razvejena in strnjeno rastoča traj­nica, ki jo navadno gojijo kot eno­letnico. Temno rožnati venčni listi imajo v ustju veliko škrlatno rdečo liso.
Obmorska grobeljnica (Lobularia maritima )
Nezahtevna nizka, strnjeno rastoča enoletnica. V gostih socvetjih se vse poletje razvija množica majhnih dišečih cvetov s po štirimi venčnimi listi. Semenska mešanica ‘Pastel Caipet’ ima bele, rožnate in vijoličaste cvetove.
Penstemon (Penstemon)
Kralek čas živeča trajnica z jajčastimi, na vrhu koničastimi listi in s svetlo rdečkasto rožnatimi cevastimi cvetovi v visokih socvetjih.
Cin¡ja (Zinnia )
Nizke, bujno cvetoča enoletnica z velikimi, nežno rožnatimi vrstnatimi koški.
Vrtna hortenzija (Hydrangea macrophylla )
Listopadni grm z bleščeče zelenimi, po robu narezanimi listi in velikimi, na videz kobulastimi socvetji temno rožnatih cvetov.
Fuksija (Fuchsia)
Bujno cvetoči grmički s povešeni­mi poganjki. Imajo vrstnate cvetove z rožnatimi časnimi (zunanjimi) in bledo rožnatimi venčnimi (notranjimi) listi.
Diascija (Diascia)
Pokončna trajnica, ki jo navadno gojijo kot enoletnico. Strnjeno rasto­če rastline imajo v gostih socvetjih nad srčastimi listi množico cvetov s po petimi venčnimi krpami. Pivo cvetenje se začne na začetku polet­ja, če rastline nato obrežete, pa bodo znova razvile cvetoče poganjke.
Madagaskarski zimzelen (Catharanthus roseus)
Trajnica, ki jo navadno gojijo kot enoletnico. Ima bleščeče zelene liste in cvetove s po petimi venčnimi kipami. Rastline ne prenesejo temperatur pod 7 °C.
Obmorski pečnik (Armeria maritima )
Zimzelena zelnata trajnica z gostimi blazinicami ozko črtalastih listov. Na vrhu vitkega neolistanega cvetnega stebla so visoko nad listi rožnati cvetovi v kroglastem socvetju.
Veliki odolin (Antirrhinum majus )
Košato rastoča rastlina z dvoustna timi cvetovi v gostih pokončnih socvetjih.
Vrtna verbena, vrtni sporiš (Verbena x hybrida )
Prezimno trdna pritlikava trajnica, ki jo navadno gojijo kot enoletnico. Ima svetlo rožnate cvetove v velikih kupolastih socvetjih.
Pobiranje
Presajanje
Sajenje

Zelenjava - aktivnosti na vrtu

Bučke
Kaljenje: 4 - 8 dni
Endivija
Kaljenje: 5 - 14 dni
Kumare
Kaljenje: 4 - 8 dni
Kolerabica
Kaljenje: 5 - 10 dni
Koleraba
Kaljenje: 5 - 14 dni
Kitajsko zelje
Kaljenje: 5 - 10 dni
Ohrovt
Kaljenje: 5 - 10 dni
Paprika
Kaljenje: 10 - 21 dni
Peteršilj
Kaljenje: 10 - 28 dni
Radič
Kaljenje: 5 - 14 dni
Grah
Kaljenje: 5 - 8 dni
Repa
Kaljenje: 5 - 7 dni
Nizki fižol
Kaljenje: 5 - 9 dni
Redkvica
Kaljenje: 4 - 10 dni
Rdeča pesa
Kaljenje: 4 - 14 dni
Črna redkev
Kaljenje: 8 - 10 dni
Paradižnik
Kaljenje: 5 - 14 dni
Cvetača
Kaljenje: 5 - 10 dni
Korenček
Kaljenje: 7 - 15 dni
Berivka
Kaljenje: 8 - 10 dni
Brokoli
Kaljenje: 5 - 10 dni
Bob
Kaljenje: 4 - 14 dni
Zelje
Kaljenje: 5 - 10 dni
Solata
Kaljenje: 4 - 7 dni
Pobiranje
Presajanje
Sajenje

Zelišča - aktivnosti na vrtu

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

IGM - Internationale Gartenbaumesse Tulln

31.08.2017 - 04.09.2017 Največja vrtnarska in cvetličarska razstava.

The Green World 2016

07.09.2017 - 08.09.2017 Hortikulturni sejem.

Anketa

Moja hiša potrebuje