Novice - Krediti

Oglasno besedilo

Skupaj do doma, kot si ga želite

Objavljeno dne 23.11.2015

Lepo je skupaj načrtovati prihodnost in uresničevati načrte. Med načrti mladih parov in družin je skoraj vedno tudi ureditev prijetnega in udobnega doma, a le malokdo si to željo lahko uresniči brez bančnega kredita.

Priporočljivo je, da si že pred odločitvijo za gradnjo, nakup ali obsežnejšo prenovo nepremičnine odgovorite na nekaj vprašanj:

  • Kakšni so predvideni stroški investicije (oceno je priporočljivo zaokrožiti navzgor, saj se lahko pojavijo dodatni stroški, katere v začetni fazi težko predvidite);
  • Koliko imate lastnih sredstev in koliko kredita bi potrebovali;
  • Kako visoke mesečne odhodke za odplačevanje kredita bi prenesel vaš družinski proračun.

Stanovanjski kredit, ki je ugodnejši od navadnega potrošniškega kredita, lahko najamete za: nakup stanovanja ali hiše, za gradnjo nove hiše, za prenovo starega stanovanja ali hiše, za plačilo prispevkov pri gradnji, za nakup zemljišč, za odkup dednih deležev in za druge namene, s katerimi rešujete stanovanjska vprašanja.

Naslednji korak je obisk bančnega svetovalca, ki vam bo predstavil možnosti in pogoje kreditiranja, ocenil vašo kreditno sposobnost in izdelal informativne izračune. Izvedeli boste tudi, kakšne so možnosti zavarovanja kredita (možna je na primer tudi zastava nepremičnine, ki jo boste kupili ali zgradili s stanovanjskim kreditom) in katere dokumente boste potrebovali za najem kredita.

Do 31. 12. 2015 (oziroma do preklica) lahko v Abanki izkoristite posebno ponudbo stanovanjskih kreditov s spremenljivo obrestno mero, do 30. 11. 2015 pa je na voljo tudi posebna ponudba stanovanjskih kreditov s fiksno obrestno mero.

Na spletni strani Abanke lahko preverite ponudbo stanovanjskih in potrošniških kreditov ter si naredite informativni izračun. Za vse informacije so vam na voljo tudi v poslovalnicah Abanke in na brezplačni telefonski številki Abafon: 080 13 60.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog