Vprašanja - Urejanje okoliceKako odpraviti kondenz na nadstrešku?

VPRAŠANJE:

Postavil sem lesen nadstrešek, ki sem ga pokril s kovinsko kritino. Zdaj pozimi opažam, da kondenz, ki nastane čez dan, kaplja na avto, kjer že čez dan zmrzne. Zanima me, kakšno toplotno izolacijo mi svetujete, da na naj položim pod obstoječo streho? Sam razmišljam o stiroporu debeline 4 - 5 cm. Ta debelina bi lepo sedla med letve, na katere je pritrjena streha. Je potem potrebno dodati še kakšno PVC folijo? Mi svetujete, da stiropor prilepim na streho? Ali naj raje s spodnje strani pribijem dodatne letve? Naj raje uporabim kaj drugega?


(GapsoN)


ODGOVOR:

Z namestitvijo stiropora ne boste veliko dosegli, saj se izolacija uporablja predvsem za preprečevanje uhajanja toplote. V vašem primeru še vedno obstaja verjetnost, da bi se kondenz nato nabiral pod stiroporom.

Bolj smiselna bi bila namestitev lesene obloge. Na način boste vsaj preprečili, da bi voda kapljala na avto. Med nadstreškom in leseno oblogo morate seveda pustiti nekaj centimetrov prostora in tako omogočite sušenje morebitne vlage. Med samo oblogo in kovinsko streho pa namestite PVC folijo (sekundarno kritino) in tako zanesljivo preprečite kapljanje po avtomobilu.

14.01.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog