Vprašanja - Urejanje okoliceVrstni red del pri postavitvi panelne ograje

VPRAŠANJE:

Odločil sem se, da si sam montiram panelno ograjo. Težava je samo v tem, ker mi ni popolnoma jasno, kako naj prilagodim vrstni red postavitve. Želim namreč panelno ograjo montirati, pod mrežo pa postaviti betonske robnike. Ni mi popolnoma jasno, kako to najlažje izvesti, saj vem, da je treba to ograjo montirati tako, da postavim stebre in sproti postavljam na stebre še mrežo. Malo se mi zdi zapleteno, če bi prvo postavil robnike in nato meril, kje naj bi prišel steber in tam pustil prosto ter nato postavljal ograjo. Ali naj postavim ograjo in nato pod mrežo robnike oz. jih postavim do mreže?

(Davor)


ODGOVOR:

Glede na to, da želite pod ograjo položiti betonske robnike, boste robnike najverjetneje utrdili z betonom. Iz tega sledi, da je treba robnike položiti pred postavitvijo ograje. Pri obratnem vrstnem redu bi robnike težje postavili, spotoma pa bi se hitro zgodilo, da bi ograjo še poškodovali.

Razdaljo med stebri predpostavite že prej in si preprosto označite, kje pustiti prostor zanje med robniki. Iz estetskega vidika je boljše, če so robniki postavljeni pod ograjo. Poleg tega pa s tem prihranite tudi na prostoru.

31.08.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog