Vprašanja - Urejanje okoliceKakšne dimenzije izbrati za nadstrešek?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kakšne dimenzije naj izberem za nadstrešek, ki naj bi bil velik dovolj za 4 avtomobile (dolžina približno 6 m; širina približno 11 - 12 m).

(Uroš)


ODGOVOR:

Za izračun natančnih dimenzij imamo žal premalo podatkov. Za podrobnejši izračun je treba upoštevati vpliv obtežbe snega in vetra, kar pa je odvisno od geografske lege.

Moramo pa vas opozoriti, da po trenutno veljavni zakonodaji spada nadstrešek med enostavne objekte, katerih površina ne presega 30 m2, vaš nadstrešek pa ima predvideno več kot dvakrat večjo tlorisno površino strehe. Zato vam svetujemo, da se na svoji upravni enoti najprej pozanimate ali potrebujete gradbeno dovoljenje, kot ga zahteva zakon.

21.07.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog