Preklopne in predelne stene

Preklopne stene

Preklopne stene so namenjene pregrajevanju večjih prostorov, pri čemer jih lahko enostavno umikamo in tako povečamo prostor. Ker imajo preklopne stene dobre zvočno izolativne lastnosti, lahko z njimi ustvarimo popolnoma nov prostor.

Sestavljene so iz panelov, ki so harmonično povezani med seboj in se odpirajo na različne načine. Smiselna izbira so preklopne stene obešene na stropno vodilo, saj nam tako ni treba montirati vodil na tla.

Na trgu lahko izbiramo med različnimi izvedbami, barvami, materiali in širinami panelov, ki jih lahko prilagodimo prostoru.

Izbiramo lahko tudi med različnimi načini odpiranja, in sicer:

  • z desne;
  • z leve;
  • sredinsko;
  • z zapiranjem na obeh straneh.

Lahko se odločimo tudi za takšno preklopno steno, ki nam omogoča odpiranje posameznih sekcij stene.

Predelne stene

Predelne oziroma montažne stene se od premičnih razlikujejo v tem, da so postavljene v prostor in jih ne moremo odpirati in zapirati po želji. Podobno kot pri preklopnih, je tudi naloga predelnih sten pregrajevanje in ločevanje prostora.

Običajno so lesene ali iz mavčnih plošč, nosilni elementi pa so iz aluminija ali jekla. Nosilna konstrukcija je pritrjena v tla, strop in stene, nanjo pa so iz obeh strani pritrjene mavčne plošče.

Ker so predelne stene primerne za pisarne in delovne prostore, je, poleg fizične ločitve med prostori, smiselno preprečiti tudi prehod zvoka, zato lahko predelno steno tudi dobro zvočno izoliramo.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog