Vprašanja - Tla in steneVoskanje ali lakiranje parketa?

VPRAŠANJE:

Prosim za razlago s čim je voskan parket in kateri so izdelki, ki pridejo v poštev za uporabo. Naravno olje ali vosek? Kakšno naravno olje in kakšen vosek?


(Medeja)


ODGOVOR:

Kot že sama izraza povesta – oljen parket je zaščiten z oljem, voskan pa z voskom. Za oljenje parketa se uporablčjajo naravna olja, na primer laneno, za voskanje pa posebej izdelan vosek narejen na osnovi naravnega voska. Prednost oljenega ali voskanega parketa je predvsem to, da gre za naravno zaščito in, da lahko kasneje manjše nepravilnosti lažje saniramo v primerjavi z lakiranim parketom. Seveda je v obeh primerih nanos treba obnoviti vsaj enkrat letno, poleg tega pa moramo biti pazljivi tudi pri izbiri čistil in sredstev za nego tal. Glede izbire olja ali voska bo najbolje, da se obrnete neposredno na kakšnega polagalca paketov ali ustrezno trgovino, saj je na trgu veliko proizvodov, ki pa so si več ali manj podobni.

30.11.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog