Vprašanja - Tla in steneAli je uporaba silikona na stikih v kopalnici obvezna?

VPRAŠANJE:

V mansardi imam v novi kopalnici položeno keramiko, spodaj pa je knauf. Je res potrebno na stikih stene in tal namesto fugirne mase nanesti silikon? Sicer imamo "monta plato", zanima me, ali je v primeru običajne fugirne mase res možnost, da začne zamakati spodnje prostore?

(Tanja)


ODGOVOR:

Kadar se ploščice polagajo na mavčne plošče, je priporočljivo pred polaganjem ploščic narediti, hidroizolacijski premaz ozirma je potrebno uporabiti ustrezno vodoodporno lepilo za polaganje ploščic.

Uporaba silikona na stikih sten in tal pa se priporoča zaradi tega, ker je silikon, kot material, »fleksibilen« in omogoča manjša gibanja, ne da bi nastale poškodbe na njem. Klasična fugirna masa pa je toga in lahko hitro poči ob gibanju materiala. Glede na to, da imate ploščice položene na mavčne plošče, ki so znane po tem, da na stikih plošč rado prihaja do pokanja, vam svetujemo tudi mi uporabo silikonskega kita na stikih sten.

30.09.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog