Vprašanja - Tla in steneKako sanirati tla?

VPRAŠANJE:

V starejši hiši želim sanirati tla v eni izmed sob v spodnjem prostoru. Sam niti ne vem kaj še pod sedaj položenem itisonom nahaja, kajti na nekaterih mestih je prišlo do rahlega udiranja. Odločil sem se, da sobo saniram, zato me zelo zanima, kaj mi priporočate za sanacijo tal? Postopek, ki bi bil kar najhitrejši in cenovno sprejemljiv?

(Božidar)


ODGOVOR:

V vašem primeru je sanacija predvsem odvisna od tega, kaj je pod itisonom. Glede na to, da omenjate, da prihaja do rahlega udiranja, predvidevamo, da so tla pod itisonom vsaj delno lesena in je les načel zob časa, v najslabšem primeru pa vlaga.

Svetujemo vam, da najprej odstranite itison in zamenjate poškodovani del tal. Če boste opazili, da so tla poškodovana zaradi vlage pa vam svetujemo, da odstranite celoten podest in naredite najprej ustrezno hidroizolacijo. Na hidroizolacijo položite tudi vsaj nekaj centimetrov toplotne izolacije (odvisno koliko višine imate na voljo) in nato nadaljujete z izdelavo estriha, ki je lahko cementni ali lesen (suhi estrih).

31.08.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog