Novice - Stavbno pohištvo

Oglasno besedilo

Zaščitite steklene površine

Objavljeno dne 22.10.2012

Za dosego dodatnega varnostnega ali vizualnega učinka na steklu so že nekaj časa na trgu posebne folije za steklene površine, ki postajajo tudi pri opremljanju doma vse bolj popularne.

Varnostne folije

LLumar varnostne folije so načtovane in izdelane za kar največjo varnost in zaščito. Delujejo kot neviden ščit, ki poveča trdnost stekla in v primeru razbitja veže delce stekla skupaj, tako da se ne razleti. S tem preprečimo poškodbe oseb ali predmetov na drugi strani, hkrati pa zaščitimo tudi pohištvo pred bledenjem in uničenjem, ki ga povzročajo UV žarki.


Varnostne folije povečajo trdnost stekla in preprečujejo razbitje.

Takšna folija je zelo tanek poliestrski izdelek, ki je premazan in naparjen z različnimi kovinskimi nanosi in barvnimi pigmenti. Zaradi posebnih veziv se pri montaži oblikuje molekulska vez s steklom. Varnostne folije LLumar se od drugih razlikujejo glede na debelino. Obstaja nekaj različnih debelin (od 100 do 375 micronov). Te odporne poliestrske folije so prava izbira povsod tam, kjer je prvotnega pomena zaščita proti razbitju stekla oz. poškodbam zaradi razbitih delcev stekla. Poleg varnostne zaščite je prednost teh folij v tem, da ne spremenijo prvotnega izgleda stekla. Varnostne folije so prozorne in s tem nudijo vse prednosti prozornega stekla. V kombinaciji s termoreflektivno folijo (termovarnostna folija) so lahko tudi tonirane, z učinkom ogledala ali matirane.

Najpogosteje se varnostna folija uporablja za zaščito trgovinskih izložb ali lokalov, lahko pa tudi v zasebnih hišah na okenskih steklih ali vhodnih vratih, saj precej upočasnijo delo vlomilca. Lahko se montirajo tudi na avtomobilska stekla.


Varnostne folije Llumar upočasnijo ali prekinejo delo vlomilca.

Druge vrste folij

Poznamo tudi druge vrste folij:

  • termoreflektivne,
  • termovarnostne in
  • dekorativne folije.

Za namen dodatnega toplotnega izoliranja prostora se uporabi termoreflektivno folijo, ki odbija toploto. S tem v poletnem času preprečuje prekomeren vdor toplote v prostor, v zimskem času pa zmanjšuje toplotne izgube (do 15%). Hkrati takšna folija prepreči učinek bleščanja sonca, omogoča pa tudi zasebnost zaradi zrcalnega učinka.

Skupna kombinacija termoreflektivne in varnostne folije je termovarnostna folija. Takšna folija poleg toplotne zaščite tudi preprečuje razbitje in razsutje stekla. Primerna je na vseh steklenih površinah, ki so izpostavljene prekomernemu soncu in hkrati obstaja večja nevarnost razbitja stekla ali poskus vandalizma.

Dekorativna in matirana folija je obarvana folija z matiranimi barvami. Čeprav ta folija ščiti pred slepečo sončno svetlobo, kljub temu prepušča zunanjo svetlobo. S tem je notranjost prostora zaščitena pred neželenimi pogledi iz okolice in s tem nudi kljub stekleni površini svojo zasebnost. Odvisno od vrste folije je njena barva oziroma učinek lahko bela ali rjava (učinek peskanega stekla), ali srebrna (učinek ogledala).

Kakovost

Folije se proizvajajo pod zelo strogimi kriteriji kakovosti. Vse varnostne folije so bile uspešno testirane po številnih evropskih (EN) in ameriških standardih (ANSI). CPFilms Inc, proizvajalec folij Llumar, je pridobil tudi certifikat ISO 9001.

Llumar v Sloveniji

Za nakup Llumar folij v Sloveniji se obrnite na pooblaščenega uvoznika in monterja: Ness d.o.o., ki letos beleži že 20 – letnico delovanja na področju zaščite steklenih površin. Pokličite 01/546-36-36, pišite na [email protected] ali obiščite spletno stran.

Vir: SLONEP

Več: http://www.ness.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog