Novice - Stavbno pohištvo

Oglasno besedilo

Večnamenski zunanji prostor med stanovanjsko hišo in poslovno stavbo

Objavljeno dne 14.12.2018
Uporabna rešitev: na eni strani portalni nadstrešek za avto in nad vhodom, za drsnimi vrati zasebni del vrta z letno kuhinjo.
Uporabna rešitev: na eni strani portalni nadstrešek za avto in nad vhodom, za drsnimi vrati zasebni del vrta z letno kuhinjo.   
 
Cilj projektne naloge je prebivalcem zgornjega nadstropja zgraditi samostojen vhod z vetrolovom, ki  se bo z zunanje strani priključil na notranje stopnišče. Na spodnji ploščadi narediti nadstrešek za dva avtomobila, zadnji del uporabiti kot poletno kuhinjo z jedilnico in vrtno uto. V vrtno uto shraniti kolesa, vrtno orodje, gume in drugo športno opremo. Do ute dostopati tudi ob nadstrešku, se pravi, da ni možnosti, da bi s kolesi podrsali avtomobile. V zadnjem delu pa prostor opremiti kot otroško igrišče. Iz avtomobilskega nadstreška do vhoda v hišo želimo iti po suhem. Konstrukcija objekta naj bo lesena, v sodobni minimalistični obliki, strop spuščen in obdelan kot fasada, da se lesene podkonstrukcije ne bo videlo. Vgraditi skrite  luči. Upoštevati estetiko in funkcionalnost. 
 
Prostor med hišo in poslovnim objektom smo razdelili na sedem prostorov.  
 
Takoj ob stanovanjski hiši smo umestili betonsko stopnišče, obloženo z naravnim kamnom, po katerem je možen prehod iz sprednje ali stranske strani. Stopnišče je pokrito z nadstreškom, obod je lesen, svetlobo pa prepušča kaljeno peskano steklo. Prav tako smo obzidali tudi vetrolov in ga pokrili z ravno streho. Svetlobo v vetrolov pa spustili skozi zadnje okno in vhodna vrata. Pod stopniščem smo   z zadnje strani pridobili še prostor za skladiščenje stvari, ki jih pogosto ne potrebujemo.  
 
Nadstrešek za dva avtomobila smo izdelali v portalni varianti iz močnih lepljenih smrekovih nosilcev. Strop izdelali v dvojni podkonstrukciji in s tem uredili prezračevalni most med končno streho in spodnjim stropom. Vidni deli lesa so obdelali z lazurnimi premazi, strop  je obložen s stirodurjem in končnim fasadnim slojem. Na terenu so se izravnale tudi višine, dvorišče tlakovalo, zadnji del objekta pa smo  postavili  na betonsko ploščo,  obdelano s keramiko.  
 
 
Prej in pozneje: iz hiše do nadstreška za avtomobile dostopamo po suhem
 
Med nadstreškom za avtomobile in gospodarskim poslopjem smo pustili prostor in s tem zagotovili nemoten prehod prek krilnih vrat do vrtne lope. Med nadstreškom za avtomobile in pokrito jedilnico smo namestili drsno leseno steno in omogočili uporabo celotnega prostora za družinsko zabavo. Na zadnji strani pa smo ob hiši uredili tudi mini kuhinjo s pultom ter premičnim žarom. 

 
Prej in pozneje: letna kuhinja z jedilnico 
 
Detajli, ki naredijo piko na i. 
 
V sodelovanju z naročnikom so nastali lepi detajli zakritja kovinskih nosilnih sider s pločevino, te detajle smo prenesli iz hiše. Drsna stena je narejena iz drobnih letvic, s tem smo dosegli večjo zračnost. Uta je narejena iz letvic, ki so porezane pod kotom, da je prav tako prezračevana. Robovi streh objektov so obdelani z bakreno pločevino, za pokritje pa je uporabljena bitumenska kritina. V lesenih konstrukcijah je skrita tudi vsa elektrika, ki je napeljana iz elektro omarice, skrite v vrtni uti. Celoten objekt je  obsežen, a se je premišljeno vkomponiral v prostor. Rešitev in kakovostna izvedba sta  obogatili  končno podobo. 

 
 
Pozneje:  lesena konstrukcija v kombinaciji s kovino, fasado, keramiko, ... 
 
Svetovalni dan  

Svetovalni dan je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo?  Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Pokazali vam bomo naš pristop in kaj lahko naredimo za vas. Svetovalni dan poteka v razstavnem salonu.  

  

Tekst: Petra Kos, Jože Kos 
 
Foto: Mizarstvo Kos in Center za zunanjo ureditev 
 
 
 
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog