Novice - Stavbno pohištvo

Oglasno besedilo

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete okna

Objavljeno dne 15.09.2014

Pri odločitvi za nakup oken in vrat, se mnogi kupci srečajo s težavami, na katere pred nakupom niso računali. Ni samo vprašanje, kako izbrati »pravega« ponudnika, vprašanje sta tudi cena in kakovost okna.

Naš prvi nasvet, izberite ponudnika, ki vam oken ne bo prodajal, ampak vam bo pri izbiri svetoval.

Začne se pri izbiri materiala. Izbiro ALU oken priporočamo predvsem za poslovne objekte in energetsko manj zahtevne gradnje. Za stanovanjske objekte se izbira navadno omeji na PVC ali les.

Sledi izbira tipa okna in njegovih lastnosti. V kolikor opravljate klasično adaptacijo, brez zahtev po večji energetski učinkovitosti, je primeren nakup oken s skupno toplotno prehodnostjo okrog 0,90 W/m²K, s tremi tesnili in primerno zasteklitvijo. V primeru, da gradite ali prenavljate stavbo, ki se bo po energetski učinkovitosti uvrščala med nizkoenergijsko ali pasivno gradnjo, pa izberite okna, ki spadajo v najvišji razred energetske učinkovitosti s toplotno prehodnostjo nekje okrog 0,60 W/m²K.

Veliko je slišati o dihanju oken. Svetujemo vam, da se pri nakupu oken primarno osredotočate na energetsko učinkovitost izdelka in na tesnjenje. To sta osnovni funkciji okna, na podlagi katerih se opravljajo tudi testi kakovosti. Za učinkovito izmenjavo zraka v prostoru je dovolj, če tri do štirikrat dnevno za pet minut odprete okna in tako prezračite prostore.

Tako kot izbira oken, naj bo tudi izbira vrat preudarna in naj se prav tako začne pri izbiri materiala. Med najbolj vzdržljive spada aluminij, zato ga priporočamo za vhode z veliko frekvenco prehoda. Za energetsko učinkovitejše objekte priporočamo vrata iz umetnega materiala (PVC), saj je ta boljši izolator.

In končno cena. Pred seboj imate več ponudb različnih proizvajalcev, ki so na prvi pogled enake. Svetujemo vam, da primerjate število postavk. Ali so vse postavke zajete v končno ceno in ali se ujema število elementov na ponudbah, ki jih primerjate. Pozorni bodite na ponujene profile. Tu je bolj kot število komor pomembna debelina profila. Debelejši kot je profil, večjo stabilnost in izolacijo vam zagotavlja. Prav tako preverite število tesnil, pozornost pa namenite tudi načinu zasteklitve - kaj vključuje osnovna cena in kaj je za doplačilo.

Ne pozabite natančno pregledati vključenih storitev. Ali so vse, ki ste jih želeli, zajete v ceno (dostava, montaža, letvanje, zidarska dela, odvoz materiala in potni stroški). In seveda, ne pozabite na garancijo, ki vam jo proizvajalec zagotavlja, ter njegov servis.

V podjetju AJM okna-vrata-senčila d.o.o. se zavedajo, da je nakup stavbnega pohištva velika investicija. Prav zato vam oken in vrat ne bodo samo prodali, pač pa vam bodo brezplačno svetovali in opravili merjenje. Zadovoljstvo kupcev dokazujeta tudi prejeta certifikata o zadovoljstvu kupcev (Trusted Brand) in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno (Best Buy Award).

Vir: SLONEP

Več: http://www.ajm.si/okna-in-vrata/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog