Vprašanja - Pleskanje in barvanjeKako izravnati stene v kleti?

VPRAŠANJE:

Kako bi izravnal stene v kleti, ki so že ometane? Ali lahko uporabim kakšno izravnalno maso in hidro premaz, da vlaga ne bi vdirala?

(Jože)


ODGOVOR:

Stene v kleti lahko izravnate z izravnalno maso (kitom). Stene najprej očistite prahu in suhih delcev in jih premažete z emulzijo, ki bo omogočila boljši oprijem kita. Drugače izravnalno maso nanesete 2 krat, enkrat vodoravno, drugič horizontalno. Če so stene bolj ravne ali pa ste pri delu dovolj natančni, je dovolj en sloj izravnalne mase. Stene je treba nato še ročno ali strojno prebrusiti, nanesti še en sloj emulzije in jih prebarvati v poljubnem odtenku.

Glede na to, da sprašujete po hidro premazu, moramo povedati, da izravnalne mase ne delujejo kot hidroizolacija! Tudi različni premazi so ob stalni prisotnosti vode bolj začasna rešitev. Možna je sicer rešitev, da se stene od znotraj prevleče z bitumnom, vendar bodo v tem primeru stene za izolacijo še vedno vlažne in tako s časom propadale. Če imate težave z v vlago, vam svetujemo, da si preberete vodič, ki ga najdete na spodnji povezavi.

 

 

28.09.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog