Ometi

Omet je eden najbolj izpostavljenih delov našega stanovanja ali hiše, zato moramo z lepim zunanjim ometom poskrbeti za dober prvi vtis. Pred nanosom se moramo odločiti na kakšen način bomo nanesli malto, ročno ali strojno, in kakšno maltno mešanico bomo uporabili. Pri ometih je zelo pomembna tudi barva, saj ima na nas psihološki učinek in vpliva na naše počutje. Zato moramo tudi pri izbiri barve dobro premisliti.

Ker pa omet ni samo okras naše hiše, mora biti tudi kakovosten in opravljati veliko nalog. Zunanji omet mora biti še posebej zelo vzdržljiv in trden, saj ščiti pod sabo celotno zidovje pred vremenskimi, mehanskimi in temperaturnimi obremenitvami. Življenjska doba ometa naj bi bila več desetletij, zato moramo izbrati vzdržljive materiale. Če bomo na hišo nanesli kakovosten omet, bo še dolgo časa ščitil notranjost hiše, zato pri tem delu ne smemo varčevati z denarjem.

V nadaljevanju bomo predstavili kaj je omet, kakšne vrste ometov poznamo, kako se lotiti ometavanja notranjosti in zunanjosti hiše, katera orodja potrebujemo in na kakšne načine se lahko lotimo ometavanja.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog