Vprašanja - Ometi in fasada
Število ustreznih rezultatov: 80
Stran: 1 2 3
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Ekološka fasada (Mateja)
Ali obstajajo ekološke barve za fasade in ali so enako obstojne kot navadne barve?... (SLONEP)
Kako odpraviti napake na fasadi? (Anka)
Pri obnovi fasade smo ugotovili naslednje napake. Ob sončnem vremenu se na fasadi vidijo neravnine ter sidra (za izolacijo smo uporabili kameno volno debeline 10 cm). Zaključni sloj je silikonski. Zanima nas, zakaj je do tega prišlo? Izvajalec trdi, da nobena fasada ni 100 % ravna. Ali je možno naknadno odpraviti napake. Izvajalec predlaga, da se še enkrat fasada prekita, potem pa še nanese zaključni sloj. ... (SLONEP)
Kako izolirati hišo iz kamna? (Meta)
Živimo v hiši na Gorenjskem zgrajeni iz kamna stari 200 let, zidovi so debeline 70 cm. Obnovili bi fasado in me zanima, koliko debelo izolacijo iz stiropora priporočate, če sploh? ... (SLONEP)
Ali je potreben premaz pred polaganjem ploščic? (Uroš)
Obnavljam starejšo hišo, v kateri je bila kopalnica zelo majhna. Sedaj imam namen kopalnico imeti v sobi veliki 8 kvadratnih metrov. V tej sobi je bila včasih spalnica. Sedaj me zanima, kako se položijo ploščice, če je na steni še star omet? Je treba star omet odstraniti iz sten ali je dovolj, da se ga prebrusi in premaže s kakšno emulzijo? ... (SLONEP)
Kako izolirati kamnito hišo? (Andreja)
  Nameravamo obnoviti kamnito hišo. Hiša je locirana na Notranjskem. Zgrajena je leta 1940 in iz kamna. Je brez vsakršne izolacije. Nameravamo zamenjati streho, okna in fasado. Zato me zanima, kakšna izolacijska fasada najbolj ustreza na hiši, zgrajeni iz kamna. Naj povem, da je sedaj neka fasada gor oziroma samo omet. Kakšno izolacijo izbrati, da ne bo kasneje vlage v hiši. Ali je bolje kamena volna, ali stiropor, oz. kaj priporočate in koliko cm? Zidovi so sedaj debeli okrog 50-60 cm.    ... (SLONEP)
Ali naj naredimo zračenje lesenega stropa skozi zunanjo izolacijo? (Drago)
Pred kratkim sem v Kamniku kupil stanovanje v 4 stanovanjskem objektu. Objekt je iz leta 1942. Stanovanje je sicer v zelo dobrem stanju (obnovljene instalacije, talne obloge, stavbno pohištvo, ...), objekt pa ima zelo slabo fasado brez izolacije (stene debeline cca 50 cm). Opravili smo že hidroizolacijo temeljev, sedaj pa bi radi izolirali še fasado (15 cm stiropor). Zanima me, ali je zaradi lesenih stropov potrebna vgradnja "prezračevalnih kanalov"?... (SLONEP)
Ali je potrebna izolacija stropa? (Andreja)
Imamo hišo, zgrajeno leta 1946 iz kamna. Debelina zidu je 60 cm. Hišo bomo obnovili - zamenjali okna, vrata. Hiša je podkletena, vendar je klet dvignjena. Torej ob vstopu v hišo imamo znotraj še nekaj stopnic, da pridemo v pritličje. Podstrešje ni ničesar. Trenutno bi radi obnovili spodnji del. Torej zamenjali okna in opremo. Zanima nas ali je potrebno izolirati strop in ali bo poraba ogrevanja kaj manjša? Naj omenim, da bomo podstrešje obnovili kasneje. Dali bomo estrihe (namesto plošče), tla izolirali, zamenjali streho ... Kasneje pa tudi fasado - torej izolacija celotne hiše z zunanje strani. Torej zanima me, ali je potrebno znotraj izolirati strope v pritličju, kjer bomo obnovili bivalne prostore ali bo dovolj kasneje izolirati tla v podstrešju in narediti zunanjo izolacijo. Naj pa omenim, da bomo izolirali tudi do temeljev (obkopali) - hidroizolacija. ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati hišo? (TARA)
Hiša je grajena s Košaki opeko, nato pa z zunanje strani oblepljena s 7-cm siporeksom. Med opeko in siporeksom je zračni prostor do 2 cm. Kako dodatno izolirati zunanje stene? V energetski pisarni so mi svetovali odstranitev siporeksa in na novo izolirati ali pa zračni prostor med opeko in siporeksom napolniti s purpenom ali podobnim materialom. ... (SLONEP)
Kako izvesti drenažo? (Matjaž)
10 let star objekt zgrajen v poševni teren (zadaj je klet pod zemljo) zaradi slabe hidroizolacije prepušča v kletnih prostorih vlago, ob močnejših nalivih pa pride v objekt tudi voda. Ker je objekt grajen na področju z močno podtalnico, me zanima način sanacije. Ali bi bilo smiselno napraviti zadaj škarpo in pustiti odkopano ali zasuti po sanaciji nazaj? Ali bi bilo smiselno zadaj dodatno izkopati enega ali dva zbiralnika za vodo, ki bi bila nivojsko niže od temeljev objekta? Ali bi bilo smiselno najeti arhitekta ali krajinskega arhitekta, da bi se izognili morebitnim neestetskim gradbenim rešitvam in če da, ali bi bil to arhitekt ali krajinski arhitekt? ... (SLONEP)
Kakšna je pravilna pozicija stiropora (Fasada)
Kupil sem starejšo hišo, na kateri je bila narejena nova fasada, kot izolacija je bil uporabljen stiropor. Ker na hiši opravljamo še nekatera druga obnovitvena dela in smo morali en del fasade popraviti. Mojstri, ki ta dela opravljajo, so me opozorili, da je stiropor, ki je uporabljen kot izolativni material na fasadi, obrnjen v napačno smer. Pravijo, da se bo na zunanji strani fasade začela kopičiti vlaga in da bo fasada v nekaj letih propadla. Zanima me ali je res pomembno na katero stran je bil stiropor položen? ... (SLONEP)
Kako očistiti fasado? (Franc)
Kako se lotiti čiščenja fasade, ki je zamazana s koščki blata (iz premočene zemlje). Bi bilo pametneje počakati, da se blato osuši (in bi šlo pozneje posledično lažje dol) ali naj se lotim čiščenja čim hitreje, da ne bo (bela) fasada tudi po čiščenju ostala obarvana?... (SLONEP)
Kako se znebiti miši v fasadi? (Damijan)
Imam demit fasado. Spodnji del, kjer se začne stiropor, so luknje v fasado. Domnevam, da so miši. Ta žival pa pride tudi skozi okno v kopalnici, kjer je strop sestavljen iz stiropora in ladijskega poda. Luknja v strop je tik nad oknom. V to luknjo smo dali strup za miši, nastavljali smo tudi pasti, vendar neuspešno. Naj povem, da ta strup za miši žival je, vendar ne umre. ... (SLONEP)
Izvedba toplotne izolacije samo na delu objekta (Uroš)
Živim v hiši zgrajeni leta 1840 (pritlični del) ter nadgrajeni leta 1970 (nadstropje). Spodnji del hiše je zgrajen iz kamna ter polne opeke, stene so debele 60 cm ter popolnoma brez kakršnekoli hidroizolacije (kapilarna vlaga). Med spodnjim in zgornjim delom hiše je betonska plošča. Zgornji del hiše je zgrajen iz votle opeke debeline 30 cm ter betonskih kvadrov. Hiša nima toplotne izolacije in je samo ometana (teranova). Ker trenutno živim le v zgornjem delu hiše, kjer sem že prenovil notranjost ter zamenjal okna, bi za zdaj izvedel toplotno izolacijo (stiropor EPS-F 12 cm) zgornjega dela hiše. Kasneje bi izoliral tudi spodnji del hiše, vendar moram najprej izvesti sanacijo temeljev, hidroizolacijo, injiciranje ... Skratka finančno ter tehnično zelo zahtevne postopke obnove, ki jih iz finančnih razlogov trenutno ne morem izvesti. Zanima me, če bo kapilarna vlaga iz spodnjega dela hiše vplivala na zgornji del hiše, ko bo ta toplotno izoliran. Ali naj pri izolaciji zgornjega dela hiše uporabim aluminijaste nosilne profile za stiropor ter ali bodo ti predstavljali toplotni most, ko bom kasneje izoliral tudi spodnji del hiše? Ali naj v toplotni ovoj zgornjega dela hiše vključim tudi betonsko ploščo med spodnjim ter zgornjim delom hiše. Kakšna toplotna izolacija bi bila primerna za spodnji del hiše, ko bo ta obnovljen? ... (SLONEP)
Ali je na stenah apno? (janja)
Kako lahko ugotovim, kakšne vrste premaz je na stenah enega izmed bivalnih prostorov - apno ali "jupol"? Stene bi namreč radi na novo prepleskali, izbira sredstva pa je odvisna od tega, kateri premaz je na stenah.... (SLONEP)
Kako odstraniti notranji omet? (Vesna)
Živim v 160 let stari hiši, ki je zgrajena še iz kamna. S špohtelnom drgnem stran omet. Ali je kakšen hitrejši način lupljenja sten? Kako to obnoviti in nanovo narediti lepo steno?... (SLONEP)
Kako prebarvati okrasni stiropor? (janesa)
Več let imamo na stropu v spalnici okrasni stiropor zaradi izolacije. Zanima me, če se te plošče lahko prebelijo in s čim?... (SLONEP)
Kako izvesti dodatno toplotno izolacijo na siporeks? (MMM)
Ker bomo obnavljali fasado, smo se odločili, da bi bilo verjetno smiselno hišo še dodatno izolirati. Sedaj je stena sestavljena iz 20 cm zidaka, 5 cm volne in 10 cm siporeksa. Nagibamo se k stiroporu, vendar bi bilo verjetno potrebno narediti luknje za zračenje. Katero izolacijo in koliko cm bi bilo potrebno? Pretiravali ne bi.... (SLONEP)
Najprej narediti fasado ali položiti ploščice? (zaključna dela)
Zanima me, kaj naj naredim prej. Ali naj položimo ploščice na balkone in teraso ali najprej naredimo fasado. Kakšen vrstni red je? ... (SLONEP)
Ali je stara hiša potrebna obnove primerna, za nakup? (ZL)
Zanimam se za nakup hiše letnik 1967. Hiša je potrebna popolne obnove, zanima pa me, kako naj preverim statično ustreznost hiše? Poleg tega me zanima vaše mnenje o kompletni obnovi hiše takšnega letnika oziroma alternativni rušitvi in gradnji nove hiše. ... (SLONEP)
Kako izolirati starejšo hišo? (dejan)
Preselil sem se v starejšo hišo iz leta 1900. Zidana je večinoma iz kamna in opeke, na njej pa je klasična fasada brez izolacije. Zanima me ali je možno, da na to obstoječo fasado damo novo fasado z izolacijo (5 - 8 cm)? Bojim se, da mi bo vlaga še bolj udarila v notranjost hiše, katera je že zdaj in jo rešujem z razvlažilcem zraka, kateri dejansko pomaga. Prav tako imam še drugi problem, saj je hiša deloma na kamnu, deloma pa v zemlji in jo ne morem obkopati do spodnjih temeljev. Zanima me, če bo pomagalo glede vlažnosti, če obkopljem okoli hiše v globino okoli 50 do 100 cm, če bo šlo in nato očistim steno. S čim naj to potem zaščitim? V izkopani del bi nato dal debeli savski kamen, da bi bilo to vedno suho.... (SLONEP)
Kako odstraniti plesen na zidu v spalnici? (Jurek)
Pišem vam zato, ker želim odstraniti zidno plesen v spalnici. V spalnici sem 1 leto (vselil sem se 1. april 2008). Prebarval sem sobo in kupil novo pohištvo. Čez nekaj časa so se mi na severnem zidu pojavili madeži, nato sem ugotovil, da je to plesen! Zdaj je že minilo kar nekaj časa. Ta plesen je pikčasta in temno zelene barve. Okna imam nova s plastičnim okvirjem. V sobi imam okoli 23 - 26 stopinj. Vsako jutro tudi zračim po 2 do 3 minute. Ali je to premalo zračenja? Po internetu sem že iskal odgovore in tudi našel, da so se nekateri znebili plesni s Schimmel sprejem, Algcid-om, Spektra biocidno sredstvo sanitol ... Mene najbolj zanima postopek, kako bi se lahko znebil te plesni? Ali naj prvo obrišem s krpo potem pa s katero od teh treh prebarvam? Zanima me, kaj mi vi predlagate? Prosim vas, če mi lahko opišete postopek. ... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz in plesen? (mv)
Živim v 3-nadstropnem bloku. Pred kratkim je bila zamenjana streha, ki je kovinska. Nad mojim stanovanjem je podstreha. V kotih vogalnih sob se je, odkar so zunaj nizke temperature, začela nabirati vlaga, oziroma je stena mokra od stropa do tal (samo kot približno 2 cm levo in desno). Tako se je začela nabirati tudi plesen. Prosila bi za nasvet, kaj se da narediti v tem primeru, skoraj 100 % sem prepričana, da je kriva nova streha, ki verjetno nima zračnikov in se tako nabere kondenz.... (SLONEP)
Kakšne so posledice soli v malti? (Pesek s soljo)
V mansardi novogradnje imamo pregradne stene sezidane z opečnimi zidaki, in sicer s peskom v katerem je sol. Predvidevamo, da je to pesek za posipavanje cest. To nevšečnost smo ugotovili med ometavanjem. Preden smo zidove ometali, smo, za boljšo oprijemljivost ometa s steno, premazali z betonkontaktom. Zanima me, kaj se bo dogajalo s steno čez čas oziroma kakšne so lahko posledice, zaradi soli in ali bodo zidaki izgubili na trdnosti oziroma trdoti? Kakšno rešitev predlagate? Ali stene podremo in na novo zazidamo ali je možna rešitev, da steno zapremo z mavčnimi ploščami? ... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz? (zdravc)
Letos sem na stanovanjski hiši prenovil fasado s 5 cm izolacijo (stiropor). Zdaj sem opazil, da se je na notranji strani zunanjih sten - v zgornjih vogalih ob stiku z AB ploščo, začel pojavljati kondenz oziroma plesen. Zanima me, kako bi rešil nastalo nevšečnost? ... (SLONEP)
Odprtine za zračenje v fasadi in izgube toplote (boris)
Spoštovani! Živim v starejši enonadstropni stanovanjski hiši z lesenim stropom, ki je na pročeljih prezračevan preko manjših prezračevalnih odprtin. Zanima me, ali so te prezračevalne odprtine še potrebne, glede na to, da so prostori pod njim pozimi zdaj samo zasilno ogrevani na 12 do 15 C. Ker so prostori v nadstropju ogrevani na 21 C, predvidevam, da se po nepotrebnem skozi te odprtine le izgubi nekaj toplotne energije.... (SLONEP)
Kakšna je dejanska učinkovitost premazaThermo-shield? (moat)
Spoštovani! Vsi odgovori na to temo so že starejšega datuma. Ni pa nobenega odziva tistih, ki so se odločili za uporabo Thermo-shielda. Ker se bom v kratkem lotil sanacije starejše hiše, v kateri je zaradi slabe oziroma nikakršne izolacije temeljev tudi nekaj plesni, me zanima dejanska učinkovitost Thermo-shield Interieur-ja, ki naj bi uspešno preprečeval nastajanje zidne plesni, pri tem pa imel še vrsto drugih pozitivnih lastnosti. Med drugim tudi to, da je premaz zdravstveno povsem neoporečen. Prebral sem vse odgovore za odpravo plesni in skoraj vsi se nanašajo na uporabo Thermo-shielda. Zato me tudi zanima njegova dejanska uporabnost in učinkovitost. Prosil bi vse tiste, ki so za rešitev odprave vlage in plesni uporabili Thermo-shield, da tudi pokomentirajo njegovo (ne)uporabnost in (ne)učinkovitost. Hvala za odgovore!... (SLONEP)
Kako se izogniti plesni v hiši po izvedbi toplotne izolacije? (tinkara)
Pozdravljeni! Lotili se bomo obnove fasade na 65 let stari hiši brez izolacije. Zamenjali smo že okna za plastična, plesen se do sedaj se ni pojavila. Slišali pa smo, da se pri dajanju nove fasade na staro hišo pojavijo problemi s prezračevanjem in plesnijo v hiši. Ponudniki so priporočili stiropor 10 cm, vendar vem, da se je pri fasadi s stiroporom pri znancu takoj pojavila plesen v hiši. Kakšno fasado za starejše hiše priporočate? Hvala!... (SLONEP)
Kdaj lahko vgradimo toplotno izolacijo? (mevludin)
Leta 2008 sem začel z izgradnjo stanovanjske hiše in se jeseni istega leta tudi vselil. Letos nameravam obložiti hišo z 10 cm stiropora, zato me zanima ali bi se lahko povečala vlaga v hiši in ali je bolje počakati 1 leto. Hvala ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog