Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Zakaj ogrevalni sistem na obnovljive vire?

Objavljeno dne 07.10.2013

Večina sistemov ogrevanja za stanovanjske in poslovne objekte uporablja kot vir ogrevalne energije fosilna goriva, kot sta plin ali kurilno olje. Toda uporaba fosilnih goriv je problematična, saj ob njihovem izgorevanju nastajajo velike količine CO2, ki so obremenjujoče za naše okolje. Poleg tega pa je njihova uporaba obremenjujoča tudi za naš proračun, saj so zaloge fosilnih goriv omejene, kar jim dolgoročno povečuje ceno.

Torej, zakaj ne bi v vaš dom vgradili ogrevalnega sistema na obnovljive vire? Zakaj ne bi pomislili na prihranek in na hitro povrnjeno investicijo? Zakaj ne bi pomislili na toplotno črpalko Daikin Altherma?

Toplotna črpalka približno dve tretjini toplote, ki jo proizvede, zajame iz zunanjega zraka. Ta energija je brezplačna. Pri tem toplotna črpalka neposredno ne izpušča nobenih plinov, kot je npr. CO2, deluje pa lahko tudi do zunanje temperature -25°C in segreva vodo do 55°C oz celo do 80°C. Kako je to mogoče?

Lastnost toplote je naravno prehajanje iz mesta z višjo temperaturo na mesto z nižjo temperaturo. Z majhnim vložkom električne energije in s pomočjo hladilnega sredstva, ki prenaša toploto, toplotna črpalka obrne ta proces ter odvzame toploto iz območja z nizko temperaturo in jo prenese v območje z višjo temperaturo. V vaš dom.

Daikin je razvil dva tipa toplotnih črpalk. Eden je model nizkotemperaturne toplotne črpalke, ki segreje vodo do 55°C in je primeren za novogradnje ter za vse objekte, kjer so nameščeni nizkotemperaturni ogrevalni sistemi (talno gretje, konvektorji, nizkotemperaturni radiatorji).


Zunanja enota nizkotemperaturne TČ Daikin Altherma in notranja enota z integriranim rezervoarjem za sanitarno vodo

Drugi pa je model visokotemperaturne toplotne črpalke, ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode do 80°C. Visokotemperaturna Daikin Altherma je tako idealna izbira za objekte, ki se ogrevajo z visokotemperaturnimi radiatorji.


Notranja enota visokotemperaturne TČ Daikin Altherma z rezervoarjem za sanitarno vodo

Daikinove toplotne črpalke so invertersko krmiljene, kar pomeni, da nepretrgoma prilagajajo delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju. Temperature prostorov so zato optimalno vzdrževane, ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru. Takšno invertersko delovanje omogoča večje prihranke pri porabi energije ter uporabniku nudi popolno toplotno udobje. Daikin Altherme so kompaktnih oblik in enostavne za vgradnjo. Uporabniku se prilagajajo s širokim naborom različnih moči in velikosti rezervoarjev za sanitarno vodo, z enostavnim uporabniškim krmilnikom v slovenskem jeziku in z možnostjo priklopa na različne ogrevalne sisteme. Mogoča je tudi bivalentna povezava z že obstoječo kurilno pečjo in priklop na sončne kolektorje.


Vezava toplotne črpalke Daikin Altherma na talno gretje, radiatorje in sončne kolektorje

Posebno skrb Daikin posveča tudi varovanju okolja, kar mu je priznala tudi Evropska unija, ki mu je kot prvemu proizvajalcu toplotnih črpalk dodelila znak za varovanje okolja ECO-Label. Ta znak pridobitelja zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja na trgu.

Airabela d.o.o. je Daikinov partner, ki skrbi za uvoz in distribucijo Daikinovih proizvodov v Sloveniji. Sedež imamo v Ljubljani, na Šmartinski cesti 58A, kjer imamo Daikinove toplotne črpalke razstavljene, tako da si jih lahko stranke ogledajo v živo. Strankam nudimo strokovno svetovanje, izračune toplotnih izgub in kvalitetno tehnično podporo ter priporočimo usposobljenega monterja, ki bo poskrbel za primerno vgradnjo sistema.

                 
Vir: SLONEP

Več: http://www.airabela.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog