Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Zakaj je Daikin Altherma 3 idealna izbira za novogradnje?

Objavljeno dne 16.05.2018

Vas zanima kam se nagiba trend gradnje objektov v prihodnosti in kako se je eden največjih proizvajalcev toplotnih črpalk na svetu temu prilagodil, da lahko potrošnikom ponudi toplotno črpalko, katere karakteristike jo vedno postavljajo v ospredje, ko gre za odločanje o tem, katera toplotna črpalka je najprimernejša?

Evropska unija se zaveda pereče problematike onesnaževanja okolja, ki bremeni našo generacijo. Zaradi tega je začela pred leti postavljati direktive, ki omejujejo uporabo toplogrednih plinov in znižujejo izpuste CO2 v okolje in te direktive se postopoma uvajajo tudi pri nas. Kažejo se na različne načine. Že v zadnjih letih je način gradnje objektov postal precej drugačen, kot so ga poznali naši starši. Vse bolj so namreč v porastu pasivni in energetsko varčni objekti. Ti so zasnovani na način, da porabljajo malo energije, ki jo med drugim pridobivajo tudi iz obnovljivih virov. Zahteve pri gradnji objektov pa se bodo kmalu še dodatno zaostrile. Stavbe bodo v bližnji prihodnosti postale skoraj ničenergijske in bodo uporabljale vedno večji delež obnovljivih virov energije. Skoraj ničenergijski standard tako pri novogradnjah kot prenovi bo od 1. januarja 2019 v Sloveniji obvezen za vse javne stavbe, dve leti pozneje pa še za vse druge, tudi zasebne stanovanjske hiše.

Spremembe pa se kažejo tudi na področju omejevanja F-plinov (toplogredni plini), ki jih mnoge ogrevalne in hladilne naprave potrebujejo za svoje delovanje. Vse do danes je bil namreč najbolj uporabljen plin v tovrstnih napravah plin R410a, ki ima potencial globalnega segrevanja (GWP) 2088 (1kg plina pomeni ekvivalent 2088t CO2). Po letu 2025 se bodo v napravah do 3kg polnitve lahko uporabljali samo še plini z GWP pod 750.

Zaradi omenjenih trendov in spreminjanja zakonodaje, katere ključni cilj je zmanjšanje onesnaževanja s toplogrednimi plini, so tudi proizvajalci toplotnih črpalk primorani dodatno izboljševati in nadgrajevati svoje produkte v smeri čim manjše porabe električne energije, boljših izkoristkov obnovljivih virov energije ter bolj ekološkega delovanja.

Podjetje Daikin je eno izmed vodilnih podjetij, ki se zaveda svoje odgovornosti za ohranjanje zdravega in čistega okolja. S to vizijo so se že pred leti usmerili v razvoj novega, okolju prijaznejšega plina R32, ki ima za več kot tretjino manjši vpliv na globalno segrevanje kot plin R-410A, ki se je do sedaj množično uporabljal pri razvoju tako toplotnih črpalk kot tudi klimatskih naprav vseh proizvajalcev. Z razvojem in uporabo plina R32 je Daikin postal prvi med svojimi konkurenti, ki je potrošnikom ponudil možnost, da z nakupom njihovih naprav še dodatno pripomorejo k ohranjanju okolja.

Če je podjetje Daikin do danes trgu nudilo zgolj klimatske naprave s plinom R32 pa je v letošnjem letu zopet naredilo korak naprej in še enkrat več ugnalo konkurenco. Trgu so kot prvi predstavili tretjo generacijo toplotne črpalke Daikin Altherma, ki vsebuje novo tehnologijo R32 Bluevolution, katere glavna prednost je ravno v tem, da lahko zelo učinkoviti kompresorji uporabljajo okolju prijazno hladilno sredstvo R-32.

Daikin Altherma 3 pa ima še druge prednosti, ki jo ločijo od konkurence. Podjetje Daikin je namreč novo generacijo toplotne črpalke Daikin Altherma izpopolnilo in nadgradilo v tej meri, da ustreza energijski oznaki, katera stopi v veljavo šele v naslednjem letu, torej v letu 2019 (Skladno z uredbo EU 811/2013). Njena energijska oznaka je A+++, kar pomeni najvišjo energijsko varčnost trenutno na tržišču. Poleg tega pa omogoča tudi temperaturo ogrevalne vode do 65°C (zaradi česar je primerna tako za talno kot tudi radiatorsko ogrevanje), zanesljivo delovanje pri zunanji temperaturi do -25°C ter vzdrževanje nazivne moči do zelo nizkih zunanjih temperatur.

Daikin Altherma 3 je torej idealna izbira za številne objekte, saj lahko pokriva najrazličnejše potrebe.  Predvsem pa je primerna za novograjene objekte, ki sledijo smernicam Evropske Unije s ciljem zmanjšanja onesnaževanja s toplogrednimi plini, saj je energijsko učinkovita, ima visok izkoristek obnovljivih virov energije ter uporablja okolju prijazno hladilno sredstvo. Te ključne karakteristike jo vedno postavljajo v ospredje pri izbiri najprimernejše toplotne črpalke za novogradnjo.

Za uvoz in distribucijo Daikin naprav po Sloveniji skrbi podjetje Airabela d.o.o., ki ima sedež na Šmartinski cesti 58a, v Ljubljani. Tam se nahaja tudi razstavni salon, kjer si lahko Daikinove proizvode ogledate v živo in pridobite dodatne informacije. Vljudno vabljeni, da nas obiščete ali pokličete na tel. št.: 08/205-30-25.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog