Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Toplovodni kotli na trda goriva

Objavljeno dne 24.08.2015

Človek je bil vedno tesno povezan z lesom kot surovino, ki jo je rabil za izdelavo orožja in orodja, kot streho nad glavo, za izdelavo pohištva in pogosto kot vir energije. Kurilne naprave na les imajo že dolgo tradicijo, vendar se sodobne ogrevalne naprave za stanovanjske hiše razlikujejo od svojih predhodnikov. Danes ljudje zahtevajo od ogrevalnih sistemov udobje, ekonomičnost, dolgo življenjsko dobo, čim manj vzdrževanja in nenazadnje ekološko neoporečnost. Toplovodni kotel za centralno ogrevanje, ki vam ga predstavljamo je izdelek dobre kvalitete. Predviden je za kurjenje s trdimi gorivi, to je s poleni (možno kombinirati z zalogovniki tople vode), peleti (izkoristki preko 92%) in v posebni prilagojeni različici s sekanci. V skrajnem primeru pa tudi s fosilnimi gorivi. Z enostavno menjavo spodnjih vrat, lahko pripravimo peč za kurjenje na drug energent.

Vrata so lahko:

  • za kurjenje s trdimi gorivi,
  • z gorilcem na pelete,
  • z gorilcem na tekoča goriva.

V primeru, da se boste odločili, da boste kot kurivo uporabljali pelete, vam je pri nas na voljo visokokvaliteten gorilnik za pelete in potrebna avtomatika.

Kotel, ki je prirejen za kurjenje s sekanci, lahko uporabljate tudi kot navaden kotel na trda goriva, le odprtino, ki služi namestitvi gorilnika v spodnjem delu kotla je potrebno zapreti.

V kotel lahko vgradimo tudi hladilno špiralo, ki služi hlajenju kotla v primeru prekomerne prekoračitve temperature vode v kotlu, ki je lahko posledica nepravilne uporabe kotla, nenadne okvare regulatorja vleka ipd. Še posebej je hladilna špirala primerna za ogrevalne sisteme, kjer je namesto železnih (črnih) cevi uporabljen kakšen drug material npr. aluplast.

Dimnik je standardno obrnjen nazaj, na željo kupca pa navzgor, na levo ali desno stran kotla.

Kvalitetna konstrukcija omogoča izkoristke preko 90%. Litoželezni rosti skrbijo za vroče kurišče, kar omogoča visok izkoristek in boljše, okolju prijazno izgorevanje. Dolga življenska doba, enostavno rokovanje in čiščenje kotla zagotavlja Vaše zadovoljstvo in dobro počutje skozi vse leto.
Vir: SLONEP

Več: http://www.vrecek-peci.com/toplovodni-kotli-trda.html

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog