Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Topla tla v samo 10 minutah!

Objavljeno dne 13.01.2014

Novi sistem aktivnega talnega ogrevanja ACTIFLOOR je ustvarjen za izpolnjevanje sodobnih zahtev bivanja. Združuje najboljšo učinkovitost s kratkimi časi segrevanja in elegantno obliko. ACTIFLOOR je rezultat znanstvenih študij in intenzivnih opazovanj navad uporabnikov in odziv na spremembe v sodobnih bivalnih prostorih. Prijetno toplo bo že po samo 10 minutah delovanja.

Čas za montažo je zmanjšan na minimum, sistem se po vaši želji prilagodi različnim talnim podlagam: estrihu, lesu, kamnu, ploščicam ali drugim materialom – z izjemno nizko instalacijsko višino 12 mm je ACTIFLOOR najboljša rešitev za vse načine uporabe.

ACTIFLOOR za sanacije

Toploto dovaja voda, zato je vir ogrevanja lahko katera koli vrsta energenta. ACTIFLOOR je primeren tudi za sanacije. Sistemske plošče se lahko pritrdijo neposredno na obstoječo talno oblogo. Za kisik nepropustne polibutanske (PB) cevi za toplo vodo se položijo v sistemske plošče, preko katerih se lahko namesti kakršno koli klasično talno oblogo. Pri odločanju za sistem ogrevanja ima veliko vlogo tudi ekonomski vidik. Zato počasni sistemi ogrevanja površine (z večurnimi časi zagrevanja) ne sodijo več v sodoben dom!

 

Zaradi dobre izolacije in velikih steklenih površin lahko veliko sončne energije sprejemamo tudi pozimi. A na temperaturne spremembe se moramo odzivati. Če je v klasičnem sistemu talnega gretja še vedno toplota, se kljub sončnemu sevanju ta prosta energija ne more izkoristiti. Če postane oblačno ali sonce izgine za obzorjem, se steklene površine takoj odzovejo na povečano izgubo toplote. ACTIFLOOR vnaša toploto hitro in prostor ohranja na idealni temperaturi udobja.

Novo talno ogrevanje združuje prednosti tradicionalnih radiatorjev in tradicionalnih sistemov talnega ogrevanja.

Aktivno talno ogrevanje ima sposobnost hitre regulacije radiatorjev in pozitivne lastnosti talnega gretja. Temperaturo v prostoru je možno prednastaviti s sobnim senzorjem in za razliko od običajnih sistemov nanjo ne vplivajo zunanje temperature. Logično lahko sklepamo, da do pregrevanja ne more priti. Zaradi zmožnosti hitre regulacije in nizkih obratovalnih temperatur je idealna kombinacija s sodobnimi ogrevalnimi napravami, kot so npr. kondenzacijska tehnika, toplotne črpalke, lončene peči ali kamini za centralno ogrevanje ali solarna tehnika. Tako pridobljena dragocena energija se učinkovito in natančno dopolnjuje s talnim gretjem.
Nizka vstopna vrednost temperature vode prav tako poveča učinkovitost in delovanje alternativnih virov energije, kot so npr. toplotne črpalke. Vsa energija je dragocena! Zato smo razvili cevovodni sistem, ki je nameščen v izolaciji pod tlaki. To zmanjšuje energetske izgube v ceveh. Natančnost pri dovajanju potrebne količine toplotne energije pomeni velike prihranki pri stroških ogrevanja. ACTIFLOOR je vreden vseh stroškov nakupa in vgradnje!

ACTIFLOOR – idealna rešitev za talno ogrevanje:

  • hiter reakcijski čas,
  • nizka konstrukcijska višina (le 12mm!),
  • prihranki pri stroških ogrevanja,
  • dobro zasnovan cevovodni sistem,
  • primerno za vsak vir energije,
  • enostavno prilagajanje,
  • preprosto upravljanje,
  • delovanje na vodo.
Vir: SLONEP

Več: http://www.agni.si/page/prodajni_program/talno-ogrevanje-act...

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog