Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge

Objavljeno dne 15.09.2020

Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši skandinavski dizajn.

Tiki je med generacijami kupcev sinonim za električne grelnike vode, stare dobre bojlerje. Nič čudnega za družbo in znamko, ki bosta prihodnje leto praznovali že sedemdeset let obstoja in razvoja. A če je »TIKI« izvirno pomenil kratico za »Tehnični inštitut kovinske industrije«, se je v teh sedemdesetih letih temeljito spremenilo prav vse: tehnika, inštituti, kovine in celotna industrija.

Po dolgoletnem razvoju znotraj koncerna Gorenje je Skupina Tiki danes sestavni del globalne švedske korporacije NIBE Industrier, s tovarno v srbski Stari Pazovi, za celovit razvoj in trženje pa skrbi podjetje v Sloveniji.

 

Od bojlerjev do črpalk

Temeljito se je spremenil tudi Tikijev pogled na prihodnost. Viri naše vsakdanje toplote danes niso ne cenjeni ne priljubljeni, če skrbno ne ravnajo z vsemi svojimi viri: z ljudmi, energijo in okoljem. Grelniki vode in toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode Tiki so energetsko učinkoviti, okolju prijazni in vrhunsko oblikovani. Ostajajo temelj Tikijeve proizvodnje. Toda resničen preboj se danes dogaja na področju toplotnih črpalk za ogrevanje doma. Tu je Tiki mojstrsko spojil lastno tehnološko tradicijo z naborom najdosobnejših globalnih trendov, ki jih prinaša močan skandinavski lastnik.

Tiki zdaj na trg v Sloveniji in širši regiji prihaja s serijo toplotnih črpalk, ki bodo temeljito spremenile grelne navade mnogih. S toplotnimi črpalkami Tiki je mogoče ogrevati tako prostor kot sanitarno vodo, njihova največja prednost pa je, da najdejo toploto tam, kjer jo je zadosti in je praktično zastonj: v zraku ali pod zemljo, odlično pa se obnesejo tudi v kombinaciji s solarnim sistemom.
 

Odlične naprave in odločilni ljudje

»V nove izzive gremo odločni, saj vemo, da imamo odličen proizvod«, pravi generalni direktor Branko Apat.

 K odločitvi za toplotno črpalko bo poleg tehnološke odličnosti gotovo prispevala tudi ekonomska »računica«: investicija v toplotno črpalko se lastniku ali lastnici stanovanjske hiše povrne v nekaj letih – dovolj je le spremljati, kako pada račun za energijo. Računi pokažejo, da se strošek segrevanja sanitarne vode v družinskem proračunu zmanjša kar do 75 %! Če pa je toplotna črpalka priključena na hišni solarni sistem, se v času presežene energije voda segreva na maksimalno temperaturo 65°C praktično zastonj! 

Enostavna montaža, tiho delovanje, upravljanje in nadzor na daljavo prek spleta ter možnost pridobitve nepovratnih sredstev preko Eko sklada so dodatni razlogi za odločitev za Tiki. Prokurist družbe Tiki Peter Šilc dodaja: »Ključ uspeha so ljudje: skrbno izbiramo naše partnerje, da bodo znali uporabnikom ne le montirati in servisirati naše naprave, ampak jim tudi najbolje svetovati v procesu izbire.«


 

Poiščite partnerja na ti

Prav Tikijevi partnerji na terenu po Sloveniji so pravi naslov za vse podrobnosti. Tiki je v procesu prenove blagovne znamke temeljito prenovil tudi spletno stran, ki na naslovu www.tiki.si ponuja vse tehnične podrobnosti posameznih naprav. Tam se lahko nazorno podučite, kateri model toplotne črpalke najbolje ustreza tipu in velikosti vaše hiše ali poslovnih prostorov, s praktičnim prikazom pa boste hitro videli tudi, ali bo vaša toplotna črpalka Tiki stala v kleti, garaži ali zunaj.

Ko boste v prvih jesenskih dneh tega težkega pandemičnega leta na televiziji in na uličnih plakatih videli serijo toplih sporočil o Toplini na ti, vedite, da se vam z novim glasom oglaša stari znanec: Tiki gre v korak s časom, da bi se vi počutili bolje.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog