Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Thermia – 90 let izkušenj, 40 let inovacij

Objavljeno dne 08.10.2013

90 let izkušenj v ogrevanju v nordijski klimi, 40 let inovacij v proizvodnji toplotnih črpalk

Vse od ustanovitve, leta 1923, je Thermia gonilna sila evolucije in razvoja na svojih tehničnih področjih, ki se s časom gibljejo od trdih, preko tekočih goriv in električnih sistemov, do rešitev z obnovljivimi viri energije. Leta 1973 je Thermia lansirala prvo toplotno črpalko z integriranim grelnikom sanitarne vode. Zadnja štiri desetletja je švedski proizvajalec Thermia z razvojem vedno boljših in učinkovitejših toplotnih črpalk nenehno dvigoval standarde v ogrevalni industriji. Mnogi uporabniki širom Evrope še vedno uporabljajo prve generacije Thermia toplotnih črpalk in jih ne želijo odstraniti, saj do danes delujejo stabilno in zanesljivo.

Slovenski kupec prepozna kakovost

Kljub temu, da je Slovenija majhna, je trg toplotnih črpalk zelo razgiban. Na eni strani je na trgu prisotnih veliko ponudnikov toplotnih črpalk nižjega cenovnega razreda, ki praviloma prihajajo z daljnega vzhoda, na drugi strani pa je močna konkurenca med Evropskimi in domačimi proizvajalci. »Thermia, ki spada v višji kakovostni razred, je takoj po vstopu na slovenski trg našla svoje mesto. Vsakodnevno smo v stiku z novimi in obstoječimi kupci, monterji, projektanti in dobivamo v veliki meri pozitivne povratne informacije. Slovenski kupci so hitro spoznali kakovost, ki jo Thermia nudi in nas dobro sprejeli. Prodajni uspeh je izjemen, vsako leto prodamo dva- do tri-krat več, kot leto prej – s produkti drugih proizvajalcev tako hitre rasti prodaje nismo vajeni. Že sedaj, po dobrih treh letih prisotnosti znamke Thermia lahko trdimo, da je med tremi najbolje poznanimi toplotnimi črpalkami v Sloveniji.« poudarja Yasin Jodeh, direktor podjetja Atlas Trading d.o.o. Da je Thermia pri nas izjemno dobro sprejeta dokazuje tudi dejstvo, da je med vsemi distributerji v Evropi, Atlas dosegel najboljši prodajni rezultat toplotne črpalke Thermia Atec (zrak/voda) v letu 2012, za kar so prejeli priznanje na nedavni konferenci pri proizvajalcu.

Thermia Atec – zasnovana za zahtevne pogoje

Slovenski trg toplotnih črpalk je v primerjavi z drugimi trgi Evrope izrazito bolj usmerjen v sisteme zrak/voda, te predstavljajo vsaj 70% vseh toplotnih črpalk, vgrajenih v Sloveniji leta 2012. Obenem je večina toplotnih črpalk vgrajenih v starejše objekte, za katere na splošno velja, da se sistem zrak/voda naj ne bi obnesel najbolje. To preverjeno ne drži za toplotno črpalko Thermia Atec, saj je med vsemi v Sloveniji vgrajenimi sistemi največ vgrajenih prav v objekte starejše gradnje, s slabo izolacijo in tudi v objekte brez izolacijske fasade, s starimi eno-slojnimi okni, tudi na zelo hladnih lokacijah in visokih nadmorskih višinah – z radiatorskim ogrevanjem, seveda. S ciljem zagotavljanja najboljše poprodajne storitve vzdržuje kontakte z vsemi uporabniki in po zaključeni ogrevalni sezoni pregleda statistiko delovanja, porabe in izkoristka sistema. Prav vsi sistemi delujejo po pričakovanjih in pogosto nad pričakovanji uporabnikov, zagotavljajo udobno bivanje, ugodno klimo v prostoru, veliko tople vode in kar je najbolj pomembno – velike prihranke. Thermia Atec odstopa od večine toplotnih črpalk na trgu – sestavljena iz komponent najvišje kakovosti, zasnovana na osnovi dolgoletnih izkušenj proizvajalca, z veliko inovativnosti in jasnim ciljem – ponuditi uporabniku najboljšo, optimalno in vsestransko rešitev – tako za sodobne, kot za zahtevne objekte.


Thermia Atec- vsestranska in v najtežjih pogojih preizkušena toplotna črpalka zrak/voda

Diplomat Optimum G3 – nova geotermalna toplotna črpalka

Thermia izhaja iz okolja, kjer je tradicija izrabe geotermalne energije zelo bogata. Na Švedskem že leta 1973 izrabljajo energijo zemlje za ogrevanje in na osnovi 40-letnih izkušenj je Thermia razvila povsem novi model toplotne črpalke zemlja/voda oziroma voda/voda, Diplomat Optimum G3 - podobno kot pri prvi seriji iz leta 1973, gre za napravo z integriranim grelnikom sanitarne vode. Vendar gre za najsodobnejši, do potankosti premišljen izdelek. G3 uporablja najsodobnejše tehnologije, kot npr. tehnologijo Optimum, ki zagotavlja, da sistem vedno deluje v optimalnih pogojih ter HGW tehnologijo ogrevanja sanitarne vode, ki zagotavlja skoraj brezplačno pripravo tople vode medtem, ko toplotna črpalka ogreva prostore – voda pa lahko doseže temperaturo vse do 95°C.


Diplomat Optimum G3- najsodobnejša geotermalna toplotna črpalka, ki dosega doslej najvišje izkoristke

Najboljši na testu

Thermia je s svojima paradnima konjema, zrak/voda Atec ter geotermalno G3 sodelovala na dveh ločenih testih toplotnih črpalk in vsaka je v svoji panogi dosegla najboljše rezultate. Informacije o obeh testih so na voljo na spletni strani agencije: http://www.energimyndigheten.se/.

Thermia Online – prihodnost nadzora toplotne črpalke

Thermia Online je dodatek, ki poveže vašo toplotno črpalko preko vaše hišne internetne povezave na storitev v oblaku. Na ta način lahko krmilite in nadzorujete vaš ogrevalni sistem preko pametnega telefona, tablice ali računalnika, s katere koli lokacije na svetu. Tako kot krmilnik toplotne črpalke, je tudi vmesnik Thermia Online na voljo v Slovenščini – tako spletna aplikacija, kot mobilna aplikacija za Android in iPhone.


Thermia Online- daljinski nadzor toplotne črpalke - ne le uporabna aplikacija, tudi odlično servisno orodje

Vir: SLONEP

Več: http://www.atlas-trading.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog