Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

NOVA toplotna črpalka zrak-voda Mitsubishi Electric

Objavljeno dne 04.09.2023

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric tržimo od leta 2009. Zaradi nenehnega razvoja se naprave stalno izboljšujejo in dosegajo najboljše parametre delovanja oziroma energijske učinkovitosti. 

Na razpolago je širok asortiman naprav namenjenih ogrevanju prostorov in sanitarne vode. Modeli PUZ so najnovejši modeli zunanjih enot toplotne črpalke zrak-voda pri katerih je proizvajalec največ pozornosti namenil zanesljivosti delovanja pri izjemno nizkih zimskih temperaturah in varčevanju energije. Pri nizkotemperaturnem ogrevanju v povprečnem podnebju se novi modeli uvrščajo v najvišji energijski razred A+++. Novi modeli omogočajo tudi hlajenje v poletnem obdobju.


Vir: arhiv oglaševalca VITANEST d.o.o. 

Edinstvena tehnologija in kompresorji Mitsubishi Electric omogočajo, da nove toplotne črpalke serije Zubadan dosežejo še širše zajamčeno območje delovanja ogrevanja kot doslej in sicer do zunanje temperature -30 °C, toplotne črpalke serije Ecodan pa do -25 °C. Največja temperatura pretoka na dovodu je 60 °C, vzdržuje pa se do -13 °C zunanje temperature. V asortimaju so 4 modeli in sicer 8, 10, 12 in 14 kW nazivne ogrevalne moči. Najdaljša razdalja cevnih inštalacij, ki zunanjo enoto toplotne črpalke zrak-voda povezujejo v sistem z notranjo enoto je 50 m oz. 30 m pri modelih nazivne moči 12 in 14 kW v primeru, da se ti uporabljajo tudi za hlajenje. Če je dolžina cevovoda daljša, je potrebno dodatno hladilno sredstvo in minimalna površina prostora umestitve notranje enote, skladno s proizvajalčevimi navodili. S strani proizvajalca testirana zvočna moč novega modela PUZ-SWM80 je 54 dB(A), kar je nekje na meji med glasnostjo knjižnice in običajnega pogovora. Za doseganje tihega delovanja je nov model opremljen z dvojno protivibracijsko strukturo, ki obsega tri plasti filca okoli kompresorja in dvostopenjski tihi način ogrevanja. Ne glede na željo po nižanju glasnosti pa ima zmogljivost vedno prednost pri ogrevanju ob nizkih zimskih temperaturah ali hlajenju ob visokih poletnih temperaturah.  Zmogljivost je ključna tudi pri pripravi sanitarne tople vode (STV). Enote za pripravo STV so nevpadljive bele barve, namestijo se v notranji delovni prostor in povežejo z zunanjo enoto. Na voljo sta dve seriji notranjih vodnih enot: talne enote z vgrajenim rezervoarjem STV (170, 200 ali 300 l) ali stenske vodne enote brez vgrajenega rezervoarja za primere, kjer ima investitor svojega. Rezervoar STV profila 200 l se v srednjem podnebju uvršča v energijski razred A+. Notranje vodne enote so serijsko opremljene z inteligentnim upravljalnikom na nadzorni plošči enote, kot opcijo pa je mogoče izbrati brezžični upravljalnik. Vsi modeli se lahko upravljajo tudi prek aplikacije v oblaku MELCloud.


Vir: arhiv oglaševalca VITANEST d.o.o. 

Poleg ogrevanja prostorov ter oskrbe s toplo sanitarno vodo lahko serijo PUZ kombiniramo z ventilatorskimi konvektorji ali sistemi talnega hlajenja in zagotovimo udobje tudi poleti. Za namestitev je potrebno izbrati pooblaščenega monterja, ki bo omogočil strokovno inštalacijo in začetne nastavitve delovanja shranil na SD kartico.

Vabimo vas, da nas obiščete tudi na sejmu MOS Celje v dvorani L, z veseljem vam bomo svetovali in predstavili asortiman modelov primernih za vaše potrebe. Za dodatne informacije smo na razpolago brezplačno prek telefonske številke 080 1959 ali e-pošte [email protected]

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog