Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom kamina oz. peči

Objavljeno dne 27.11.2014

Pri novogradnji je postavitev kamina oz. peči že sestavni del dokumentacije in temu prilagojen dimnik in potreben zunanji dovod hladnega zraka. Pogosto pa si zaželimo prijeten ambient, katerega prinaša živ ogenj in prijetno ogret prostor, katerega dajo le peči in kamini, naknadno.

Pečarstvo Megamik priporoča, da se peč oz. kamin umesti v sredino prostora, saj le to pomeni prijetno širjenje toplote po vsem prostoru. Seveda pa se je potrebno prilagajati obstoječemu dimniku in se vedno zagotovi najbolj racionalna postavitev, da se poleg ogrevanja osrednjega prostora lahko zagotovi tudi ogrevanje sosednjega prostora oz. več prostorov.

Zelo pomembno pri načrtovanju je priprava dovoda zunanjega hladnega zraka, saj le na ta način dosežemo, da je uporaba varna in zdravju neškodljiva. Vsak ogenj potrebuje zrak za gorenje in pri današnjih gradnjah, ko je vse zatesnjeno je pomembno, da se zagotovi zunanji zrak neposredno v kurišče peči oz. kamina.

V kolikor obstaja možnost, da bo peč vsakodnevno zakurjena priporočamo klasično lončeno peč, pri kateri gre za sevanje toplote preko pečnic oz. ometa. Pri taki peči čakamo na toploto nekaj ur, vendar tudi dolgo zadrži toploto, kar pomeni, da v kolikor peč vsak dan zakurimo le nadomeščamo izgubljeno energijo.


Klasična lončena peč

V današnjih hitrih in stresnih časih, ko ni možnosti, da bi bila peč vsakodnevno zakurjena je rešitev toplozračna lončena peč, katera omogoča hitro ogrevanje prostora, poleg tega pa omogoča, da se naknadno ogreje tudi sedišče oz. naslonjalo peči.


Toplozračna lončena peč

Kadar pa ni na voljo veliko prostora je odlična izbira toplozračni kamin, kateri omogoča segrevanje prostora že 10min po pričetku kurjenja in obenem zaradi izdelave šamotne akumulacije tudi oddaja toploto še po zaključku kurjenja. Izbira je zelo velika saj je na voljo veliko modelov kaminskih vložkov: ravna zasteklitev, zaokrožena, kotna, tristranska… ter odpiranje vrat navzven ali dvižna vrata.


Toplozračni kamin

Pred nakupom peči oz. kamina priporočamo posvetovanje s strokovnjakom. Pomemben dejavnik pri odločanju naj bo kakovost, za postavitev pa naj poskrbi strokovnjak – pečar, s čimer bo zagotovljen tudi servis.

Vir: SLONEP

Več: http://www.megamik.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog