Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Kako izbrati pravega ponudnika ogrevalnih sistemov?

Objavljeno dne 09.05.2014

Prenovo in sanacijo ogrevalnega sistema moramo razumeti kot investicijo v prihodnost, pri tem pa upoštevati individualne zahteve, predstave, ceno in dosegljivost energenta ter želje končnega kupca.


Kako izbrati pravega ponudnika ogrevalnega sistema?

Odločitev zagotovo terja trezen razmislek. V času, ko smo priča vedno večjim pritiskom na globalno ceno fosilnih goriv je smotrno izbrati energent, ki kaže dolgoročno stabilnost cene. Slovenija je v evropskem povprečju na tretjem mestu po odstotku gozdnih površin, les pa globalno uvrščamo v skupino najpomembnejših obnovljivih virov. Odločitev o ogrevalnem sistemu na lesno biomaso torej zagotavlja dosegljivost energenta ter stabilnost cen goriva, obenem pa pomaga lokalnemu gospodarstvu ter lesno-predelovalni branži.

Toplotna črpalka ali kotel na lesno biomaso?

Oba tipa ogrevalnih sistemov se uvrščata v skupino naprednih, alternativnih tipov ogrevanja, vendar so razlike pri stroških obratovanja, dolgoročni prihranek in nemotenem obratovanju ogromne. Prihranek stroškov igra v prid obeh tipov ogrevalnih sistemov. Tako kotle na biomaso kot toplotne črpalke odlikuje ogromen prihranek, glede fosilne oblike ogrevanja na olje ali plin. Prihranek na letni ravni, na primeru enodružinske hiše (200m2 bivalne površine) se giblje med 1000 – 2000 EUR letno. Tako velja pravilo, da se investicija v sanacijo ogrevalnega sistema praviloma povrne v 4 – 6 letih, ob neupoštevanju Eko-subvencij. Vendar pozor. Toplotne črpalke za obratovanje porabijo neprimerljivo več elektrike (približno 8.000 kWh letno) kot kotli na biomaso (181 kWh letno). Dejstva ne smemo zanemariti, saj imajo že razmeroma majhna nihanja cen elektrike ogromen vpliv na stroške na letni ravni. Zaradi posledic zimske ujme in zastarelega električnega omrežja lahko v naslednjih letih pričakujemo povišanje investicij v prenovo električne infrastrukture in s tem višje cene za končne uporabnike.

Kotli KWB

Visoka stopnja avtomatizacije, povečano udobje ter zaščita lokalnega okolja tako govorijo tako v prid ogrevalnih sistemov na biomaso. Podjetje KWB se uvršča v sam vrh evropskih »premium« proizvajalcev. Popoln nadzor izgorevanja, visoka učinkovitost ter čistost kotlov dodatno višajo stopnjo prijaznosti uporabe. Podjetje iz avstrijske Štajerske že 20 let stavi na visoko raven znanja in kakovosti. Na letni ravni usmerijo več kot 10% delež v razvoj, kar jih uvršča na prvo mesto. Pri KWB izobražujejo lasten kader, ki komaj po uspešno zaključenem šolanju pridobi certifikat partner-inštalaterja. Več kot 70.000 strank, 6 letna garancija ter vedno večji tržni delež tudi v Sloveniji nakazujejo trend izjemno uspešne poslovne zgodbe.

 

Obiščite nas na 17. sejmu ENERGETIKA

V času od 20. – 23 maja, na Celjskem sejmu bomo obiskovalcem ponovno odpirali okno v prihodnost ter skupaj s ponosom predstavili novost, s katero bomo v letu 2015 prestavili meje možnega na področju alternativnih oblik ogrevalnih sistemov. Popolna prenova ter optimizacija delovanja je rezultat večletnih vlaganj v razvoj ter kaže zakaj velja KWB za vodilnega ponudnika za ogrevanje z biomaso.



Vljudno vabljeni na 17. sejem Energetika, Celjski sejem, 20. – 23. maja 2014, hala K, razstavni prostor 06.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki +386 (0)3 839 3080, [email protected]

Vir: SLONEP

Več: http://www.kwb.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog