Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Kako glasen je kamin?

Objavljeno dne 13.10.2014

Nekateri peletni kamini so pri svojem delovanju bolj glasni kot drugi in ropot, ki ga proizvajajo, lahko postane moteč. Zato morate biti pri izbiri kamina pozorni na to, da ima neslišni sistem doziranja peletov.

Razvila se je namreč nova tehnologija tako imenovane zvezne regulacije polža za dozirni sistem peletov, ki praktično odpravi hrup, ki nastane pri doziranju peletov v kurišče. Vse kar slišite, je občasen »klink«, ko pelet po drči prileti v gorilno skodelico.

Kamini, ki tega sistema nimajo, so bolj glasni, saj se dozirni polž neprestano vklaplja in izklaplja, pri tem pa povzroča neprijeten hrup, ki je s tem povezan.

Po naših izkušnjah že sama cena kamina dostikrat pove, kakšen dozirni sistem je uporabljen v kaminu. Cenejši kamini preprosto vsebujejo cenejšo tehnologijo, ki pa je tudi bolj hrupna.

Na drugi strani pri kaminih na drva pri delovanju ni prisoten hrup, ki bi bil lahko moteč. Računati morate le na to, da s kurjenjem v kurišču ustvarjate visoko temperaturo, ta pa dela raztezke v materialu, kar se lahko vsake toliko časa sliši kot rahel pok. Ko se kamin segreje, se tudi te stvari umirijo.

Za še več odgovorov na vaša vprašanja si naložite brezplačni priročnik za izbiro pravega kamina:

http://www.kamini-ogrevanje.si

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog