Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Idealni letni čas za študent(k)e

Objavljeno dne 28.04.2020

Idealni letni čas za študent(k)e je takrat, ko so uspešno opravljene študijske obveznosti. V študentskem življenju se srečujemo s težkimi in obsežnimi nalogami, ter ogromnimi količinami podatkov, ki jih moramo obdelati, da uspešno in v rokih rešimo zadane naloge. Ob tem mnogokrat zanemarimo pomembnost optimalne temperature. Brez idealne temperature oziroma kvalitete zraka v prostoru, naše telo za učenje in reševanje nalog porabi bistveno več energije in časa, ter ves čas skuša doseči ustrezno temperaturo.


Idealni letni čas za študent(k)e je takrat, ko so uspešno opravljene študijske obveznosti.

Sama pri sebi opažam, da pri študiju obstaja več faktorjev, ki vplivajo na mojo kvaliteto učenja. Ti vplivajo na to koliko časa potrebujem, da osvojim gradivo in uspešno opravim izpite. Med najbolj pomembnimi sta temperatura prostora in svež zrak.

Naše telo porabi energijo za ohranjanje idealne temperature.

Vsi vemo, da težje opravljamo vsakodnevne naloge in težje ohranjamo našo zbranost, ko nam je prevroče. Ko nam je prehladno, pa nam postane tudi najbolj enostavna naloga večje breme. Uspeh učenja je povezan z idealno temperaturo in svežim zrakom.


Vsi vemo, da težje opravljamo naloge in ohranjamo našo zbranost, ko nam je prevroče.

Moja izkušnja je, da sem se ob vročih dnevih vedno izogibala učenju. Vročina je zelo vplivala na moj dnevni ritem, na kvaliteto učenja in navsezadnje tudi na mojo kvaliteto bivanja. Zaradi neugodnih pogojev, sem si za vsakodnevno učenje najraje izbirala primerno klimatizirane prostore. Ko to ni bilo mogoče, sem bila primorana učiti se ob poznih večernih urah, namesto, da bi uživala v socialnem življenju. Idealna rešitev za učenje bi bila idealna klima v prostoru, to pa dosežemo s klimatskimi napravami.

Po drugi strani pa, se v hladnem prostoru sploh ni mogoče uspešno učiti, zato še bolj opažam pomembnost idealne temperature in svežega zraka v hladnih zimskih dnevih. Dokazano je, da pri nižjih temperaturah naše telo porabi ogromne količine energije za ogrevanje. Zaradi tega se naša produktivnost, kreativnost in koncentracija bistveno zmanjšajo.

Vas zanima, kaj sem opazila? Berite dalje...

 

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog