Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma

Objavljeno dne 12.08.2014
Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma združuje učinkovitost toplotne črpalke s temperaturno neodvisnostjo moči plinskega kotla.

Do 45% večja učinkovitost!

S kombinacijo delovanja toplotne črpalke pri višjih oziroma zmernejših zunanjih temperaturah in delovanjem plinskega kotla pri nižjih zunanjih temperaturah lahko na letni ravni dosega sezonske faktorje učinkovitosti SCOP tudi več kot 4,0. V praksi to pomeni, da lahko pričakujemo prihranke do 45% v primerjavi s klasičnim plinskim kondenzacijskim kotlom.

 

Izračuni so pokazali, da bi se pri temperaturah, tipičnih za naše podnebje, hibridni način delovanja lahko raztezal vse do -10°C! Potrebno pa se je zavedati, da tudi kadar obratuje izključno plinski kotel, to obratovanje poteka do 10% bolj učinkovito od klasičnega plinskega kondenzacijskega kotla, zahvaljujoč naprednim tehnološkim rešitvam podjetja Daikin.

Zakaj hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma in komu je namenjena?

Odgovor je preprost. Prednosti , ki jih ponuja hibridna toplotna črpalka so:

  • izjemno velik prihranek pri stroških za centralno ogrevanje ter za pripravo gospodinjske tople vode,
  • enostaven uporabniški vmesnik, preko katerega je v vsakem trenutku možen vnos cen energentov, ki jih toplotna črpalka uporablja za samodejno preračunavanje najcenejšega načina ogrevanja,
  • varnost, saj imamo vedno na voljo 27kW toplotne moči plinskega kotla skupaj z 8kW toplotne moči toplotne črpalke,
  • hitra in preprosta menjava obstoječega plinskega kotla,
  • okolju prijazna tehnologija in še bi lahko naštevali.

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma je namenjena vsem, ki imate dostop do plinskega omrežja ali nameščen hranilnik UNP ter bi želeli bolj ekološki in ekonomični vir toplote. Montaža hibridne toplotne črpalke je enostavna, poleg tega pa tudi notranja enota zavzame približno toliko prostora, kot obstoječi plinski kotel.

Prilagodljivost in zanesljivost

Zanesemo se torej lahko, da bo hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma zlahka nadomestila dotrajan plinski kotel in hkrati uporabniku nudila precejšnje prihranke. Tudi investicija v hibridno toplotno črpalko Daikin Altherma bo kmalu povrnjena. Hibridna toplotna črpalka je torej popoln mešanec, ki zagotavljan toplino in udobje v Vašem domu, v vsakem trenutku.


Vir: SLONEP

Več: http://goo.gl/atB4Oo

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog